Antik och auktion / Bloggkärlek / Inredningstips

Volang, akvarell och bra basics.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

En bra bas är något som är ganska viktigt tycker jag. Det beror ju också lite på hur säker man är i sin stil, men är man lite som jag, en romantiker ena dagen, stramt lantlig nästa dag och som velar men klassiska ränder och blommigt så gäller det att ha en bra bas. Någon som verkligen har utrymme för att blanda är Julia. Hennes hem går i svala toner och är enkelt att förändra med textilier men hennes hem är liksom ändå alltid hennes stil. Jag tror att man behöver hitta en grund och några hörnstenar som alltid håller oavsett hur trendkänslig man är.

Några säkra kort som jag aldrig ångrar och som gör mitt hem så där personligt är följande:

 • Böcker, de som ger inspiration, styrka och mod, ett minne, kunskap
 • Vackra speglar, stilrena, gärna en tunn tennram eller i trä
 • Gedigna material, trä, sten, glas, linne
 • Väggkulörer som är lugna ( behöver absolut inte vara vitt, beige eller grått)
 • Vaser, statyer, textilier och tavlor är saker som är enkla att byta ut och vips så får man en ny stil men tänker man även där med hjärtat och går efter vad man gillar så kommer de passa med olika mönster.
 • Att lyssna på huset. Vill mitt hus från 1903 vara 90-tals trendigt?

På inspirationen ovan så har jag utgått från en bild hemma hos Julia och hennes hem. Där tycker jag att ljusblått absolut är mest Julia av allt och jag vet ju hur mycket hon älskar just allt jag redan nämnt. Hon är dessutom konstnärligt lagd och akvareller, skulpturer, söta blusar och vackra vaser är inget som är främmande för henne.

Här ser man också att ett ganska så färgglatt överkast också skulle passa in och matcha samma saker. Det passar ju väldigt fint i färgskalan tillsammans med den blå kudden. Det är lite mer utmanande hemma hos henne men det kommer ändå att passa in. För det drar lite mer åt det romantiska hållet och det passar också bra med den lugna basen hon har. Dock känner jag henne allt för väl och jag tror mig vara ganska så säker på att hon tycker det är lika fint som jag men det hade gjort henne lite orolig och hon skulle tröttna ganska snabbt. Hon är trygg i sina val och det gillar jag. Däremot så tror jag att hon hade älskat den som duk ute i trädgården på Gotland. Där den får ta plats. Ofta är det så enkelt att få en ny känsla i hemmet, det är så viktigt för mig att se vad jag har och tänka över mina beslut i vad jag köper och därför är det viktigt med saker som jag inte tröttnar på. Hur tänker ni? Det hade varit intressant att veta hur ni tänker med val hemma hos er. Ångrar ni en blommig tapet? Har ni hittat era basic? Dela gärna med er av era säkra kort!

2 Comments

 • Lisa
  9 april, 2021 at 08:16

  Tack för en inspirerande lista! Jag kan bara instämma, tycker att du har fått med många av de viktigaste punkterna men skulle vilja addera krukväxter samt blommor i vaserna. På sommaren levande arrangemang och på vintern torkade växter. Gillar när det står minst är en vas i varje rum. Gällande krukor råkar jag ha fler än vad jag har kvadratmeter 😉 Trevlig helg!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: