Hem till salu/Sålda hem

Trädgårdsgatan 4 i Flen

Om jag någongång skulle vilja flytta till Flen så skulle jag absolut vilja bo i det här huset som nu är till salu hos Historiska Hem. Villa Kullen uppfördes 1910 av köpmannen Axel Henning Ericsson.

Huset är välbevarat och m¨ånga vackra orginaldetaljer. Vackra dörrar, stora fina fönsterbrädor och ombonad känsla med varma färger. Visst drömmer man lite om att flytta in?

Så fint med en vägg med platsbyggt skåp som når från golv till tak. Så fint med mörkt rött! Speciellt till det rutmönstrade trägolvet.

Massor av mina loppisfynd skulle ju få plats på alla de där hyllorna! Underbara luckor!

Trägolv överallt. Och fina paneler. Perfekt grund och nästan allt man kommer stoppa in i det där huset kommer se fint ut. Så fint det är med rejäla dörrposter och trösklar.

På väg upp till övervåningen finns en helt gigantisk fönsterbräda. Tänk vad mysigt att stanna till där och rå om sina växter. Vilken lyx att ha så breda fönsterbrädor. Att fylla med ljus, böcker, växter eller statyer.

De vackra röda väggarna gifter sig fint med panelen.

Mysiga burspråk med perfekt plats att läsa vid.

Vackra dörrar!

Stora rum med högt till tak. Jag skulle vilja möblera allihop från grunden. Tänk vad roligt att fylla alla dessa rum! Lyxen att få plats med kanske ett piano eller ett stort skrivbord.

Just här hade man ju kunnat tänka sig både sovrum eller arbetsrum. I alla måste det vara ett rum man nyttjar mer än ett sovrum tänker jag. Kollar man på planritningen så hade jag nog velat ha det som vardagsrum. Herrummet kanske hade blivit bättre som arbetsrum.

Lycka bör den som flyttar in här ändå uppleva. Tänk att sätta nyckeln i låset till detta hus och påbörja ett nytt kapitel i livet! Vad fint att man ändå kan få titta in i såna här vackra huset och drömma sig bort. Många fler magiska bilder på huset finns att se hos Historiska Hem.

Foto: Sylwan Styling: Wallmén

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: