Antik och auktion / Blommor och trädgård / Mode

Svart linne, Världens bästa byxa och Fingerborgsblomma.

Det här inlägget innehåller annonslänkar

Värmen är på väg och har vi har redan fått lite smakprov här i Skåne. Lätt att man får smak för det och nästan blir lite nedstämd om det bara är 9 grader dagen efter. Lyxproblem verkligen. Jag är så glad att ljuset är tillbaka och för min nya arbetsjacka jag har köpt som håller mig varm även en dag med moln på himlen. En ny invenstering till min sommargarderob ( och året runt till och med) är den här svarta lite längre linneskjortan. Tänker att den är fin över baddräkten, till ett par leggings eller cykelbyxor, ja till det mesta. Lite uppkavlade ärmar och sommarhår. Ja det blir nog bra.

Baddräkt är min grej. Så skönt att slippa smörja in hela ryggen framför allt. De håller ju inte förevigt då de utsätts för både salt och klor så ibland behöver jag investera i en ny. Jag har haft ett gäng svarta ett tag nu men är det i år jag slår till på en randig kanske? Supersnygg tillsammans med byxorna ovan. Byxorna som förövrigt kanske är den bästa byxan någonsin. Jag vet inte ännu. Men för att göra en lång historia kort, för typ 5 år sen när jag var till Paris så hade jag ett par underbara byxor som jag använde så mycket att de till slut var utslitna och sen dess har jag letat men inte hittat några. Men nu kanske! De är iaf supermjuka och gjorda i modal och finns hos Monki i två olika längder, en kortare om man vill ha en vadlång variant eller om man bara är en kortis som jag. Sen så finns den “vanliga” längden också. Tänk så fint tillsammans med de här sandalerna från & Other Stories? Eller linneskjortan och sandalerna? Snyggt och safe, älskar när det går att slänga på sig vad som och det passar, så som man vill ha det på sommaren. Enkelt och avslappnat.

Ett gäng utemöbler vill man nästan alltid ha. Vi har på framsidan och baksidan och får flytta oss runt med solen och på sommaren vid 17 tiden har solen försvunnit bakom skogen och vi har ingen sol alls kvar. Den lilla hörnan som solen lämnar sist, där skulle jag vilja ha en lite mindre grupp. Auktionssajterna är dock helt galna när det gäller trädgårdsmöbler så jag får kanske hålla tummarna på loppis.

Birka, tillverkat av både Arabia och Gustavsberg. Tåligt och bra stengods som håller för ugn, mikro och diskmaskin. En del kanske inte ser samma sak som jag gör men jag tycker att det är vackert och passar bra till de flesta dukningar och stilar.

Fingerborgsblomman har tittat upp i både rabatt och grus sen vi flyttade in i huset för tio år sen men jag har rivit upp dem för att de är giftiga och för att jag har haft små barn men nu tänker jag att jag helt enkelt ska spara dem och flytta dem om de dyker upp i gruset. För de är ju så otroligt fina. Zetas har så otroligt mycket fina bilder och växter att inspireras av.

2 Comments

  • Sara
    21 april, 2021 at 14:34

    Vilket fint inlägg! Blev sugen på byxorna, man gillar ju mjukt 🙂

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: