Loppis och återbruk / Påsk / Tankar och funderingar

Påskiga fynd och “alla andra har allt det där”.

Allt på bild ( ja inte mini påskliljorna) är fyndade på loppis nu i veckan. Gässen köpte jag iof för något år sen men också på loppis. Ljus 3 kr styck. Ägget 6kr. Duken 25kr.

Egentligen så skulle jag göra ett inlägg som heter Veckans lista men kände att jag redan gjort något liknande för någon dag sen så hoppar över det just nu, kanske att det blir av i helgen. Men i alla fall. Förra helgen så rensade jag ganska mycket här hemma och fick ihop tre papperspåsar med prylar som jag inte orkar sälja ( typ böcker och lite kläder) så jag åkte förbi Erikshjälpen efter jobbet. Och jag kan ju inte åka förbi där utan att rent fysiskt gå in. Det är något mer med det än att gå in och köpa något, det är en stund för sig själv, strosa runt och använda hjärnan lite mer när man shoppar där. Ingen där har bestämt åt dig vad du ska tycka om eller vad som är aktuellt nu. Du har ett fritt sinne att tänka själv, som, kan den här saken passa hemma hos mig,? Jag köper med hjärtat när jag är där. ALLTID. Utgår från mitt eget tycke och smak.

I en hipp inredningsbutik får du allt serverat och en stil som är färdigpacketerad. Du behöver inte tänka själv. Bara du köper alla de där sakerna så får du precis den där fina stilen hemma hos dig. Tror du. Du köper någon eller några saker och sen så kommer du hem och inser att de typ försvann i rummet eller skavde helt och hållet. Du fick inte alls samma effekt för du saknar kanske de där brädgolven, de höga fönstrena, utsikten över hav eller skog. Och ska du fastna där så blir det helt enkelt en väldigt dyr historia om du vill ha de exakt så. Brädgolv och höga fönster är en bra idé om man har möjligheten, de två sakerna tillsammans skapar en magisk kombo som får de mesta att se fint ut när dina fina saker från butiken får flytta in. Det finns också olika sorters medier som påverkar dig och mig, instagram, bloggar och inredningstidningar. Ofta väldigt positivt men som också kan lämna mig med en känsla av att jag inte lyckats, att jag inte har något, att ha rätt och mycket av allt betyder allt?

Det viktigaste av allt! Du har ett hem att bo i. Allt det andra är sekundärt men såklart också viktigt att det funkar, som trivsel och bekvämlighet. Alla har vi någon gång i livet då vi inte bor där vi skulle vilja. Läget kanske känns fel, du bor i lägenhet men vill ha ett hus, du har inte råd med det som “alla andra” har och så vidare. Det finns bara en lösning på det som jag ser det. Gilla läget eller försök lösa det. Kan man inte flytta så är det bara att gilla läget. Försök jobba med plastmattan i köket, hur kan du få en plastmatta att smälta in ( inte bokstavligen såklart) i inredningen? Skapa din egen stil. Håll dig borta från färdigpacketerat. När man väl kommer till att man har sparat och har råd med de där sakerna ( som du måste ha så många av för att få stilen) så är de troligen out of style anyway. Vad tycker DU om? Följ bloggar och instagram konto som får dig att vilja skapa, som ger dig idéer och ger dig något. Ofta har man en stil som är ens egen. Vad har du alltid gillat? Längtar du efter en bukett torkade rosor som du hade i flickrummet? Känner du fortfarande att hjärtat blir varmt när du ser rottingmöbler som påminner dig om mormors trädgård? Försök inte jaga någonannans stil, hitta din egen.

 • Vad gillar du? Det behöver inte vara en viss stil, det kan vara en mix av årtal. Men få lite kläm på vad du vill ha. Skapa ett konto på Pinterest där du skapar olika mappar och samla bilder för att se din röda tråd. Strunta i vad som är rätt och fel. Det är mixen av rätt och fel som för dig till just dig. Ingen människa är felfri.
 • Följ bara sociala medier och personer på dem som får dig att känna positiva känslor. Avundsjuka, känsla av att inte ha något, ha fel saker och att inte duga är inte något någon mår bra av. Skapa relationer med de du följer eller har som följare, tillsammans blir vi ännu mer kreativa.
 • Vad är viktigt för dig? Ekonomi, miljötänk och andra faktorer spelar in i våra liv. Ingen kan göra allt rätt men vi kan välja var vi vill stå. Handen på hjärtat, är det något att vara avundsjuk på att någon frossar i saker och lever i överflöd? Var ligger värdet i en stor megabukett med dyra snittblommor jämfört med en liten enkelt bukett plockad i trädgården? Borde vi inte vara nöjda med en enkel äggmacka? Måste vi ha granola, blodapelsin, darjeeling te, frukter, mandelmjölk och allt vad det heter? Det är långt ifrån alla som har råd att ligga på topp inom allt. Människor har kämpat olika hårt för att komma dit de är, en del kanske har kämpat hårdare än de på “topp”, men vi har alla olika förutsättningar med olika yrken och historier. Kanske har ditt slit hjälpt människor men inte gett dig så mycket pengar? Det ger dig ett värde som är ovärderligt även om du såklart förtjänar massor av pengar för det.
 • Summan av det hela, hitta din grej, din stil, dina möjligheter. Sätt dig och skriv ner tankarna. Vill du ha en vacker trädgård? Fokus på det som är viktigast för dig men kom ihåg att så länge det känns bra så är det rätt. Tid ligger bakom många av målen, inte bara pengar. Är du beredd att lägga någon eller några timmar varje dag för att din trädgård ska vara perfekt eller är det viktigare för dig att hinna läsa en bok i solen efter jobbet? Tid och nivå, kunskap, möjligheter.. jämför dig inte med någon. Vad vill DU?

13 Comments

 • Siri
  19 mars, 2021 at 13:41

  Tack, jag behövde läsa detta just nu! Jag följer många konton i syftet att bli inspirerad men har börjat känna olust. En gnagande känsla av att vilja konsumera mer, habegär efter nyproducerat eller dyrt begagnat. Tycker mig se en glidning från att tidigare rena loppiskonton plötsligt köper dyrt på auktion. Fortfarande inspirerande innehåll, men omöjligt för mig att förverkliga i mitt eget hem. Tack för att du fortsätter inspirera och får mig att se nya perspektiv.

  Reply
 • Josefin
  20 mars, 2021 at 05:07

  Vilken bra påminnelse om vad ett hem egentligen är! Precis vad jag behövde läsa o bli påmind om just nu. Tack!

  Reply
 • Helena
  20 mars, 2021 at 07:19

  Wow! Words! ♥️👏♥️👏♥️

  Reply
 • Hanna
  20 mars, 2021 at 15:23

  Fint och tänkvärt inlägg 💕

  Reply
 • Linda Åkesson
  20 mars, 2021 at 17:40

  Vilket fantastiskt blogginlägg! Så viktiga ord! Tack 🙏🏼
  Jag hittade hit från Julias insta och kommer verkligen att fortsätta läsa.
  Trevlig lördag!
  Hälsningar Linda
  @underbaralantliv

  Reply
 • Anna
  20 mars, 2021 at 21:03

  Tack for ett sant viktigt blogg inlagg!Behovde verkligen läsa detta! Börjar som ovan bli sa trott och nedstämd pa de bloggar jag laser dar det inte finns mycket originalitet eller personlighet kvar, bara samma samma…..Inte deras fel om det ar sa de vill ha det men ibland tror jag att det vore nyttigt for alla -inclusivt mig själv att titta från utsidan och in…..
  Tack for harlig och orginell inspiration!

  Reply
  • elisabethterese.se
   21 mars, 2021 at 20:30

   Det är så fint att höra att jag kan få någon att må bättre. Det är ett av mina mål med min blogg, sen vet jag inte om jag alltid lyckas men jag vill att inspirationen inte ska kännas negativ på något. Tanken är inte heller att man ska shoppa loss på alla mina tips om fina prylar utan att det kan sätta ett litet frö. Att man kanske inspireras av en bild och minns att man har något liknande hemma i gömmorna eller att få en idé till vad man ska spara till. Bara positiva känslor. Sen så tror jag att det är svårt att lyckas helt igenom men jag gör så gott jag kan och kör på som jag gillar det. Tack för fina rader!

   Reply
 • Loppisfantast
  7 april, 2021 at 18:08

  Tänkvärt och viktigt inlägg.

  Med Vänliga Hälsningar
  Loppisfantast

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: