Loppis och återbruk

Loppisfyndat porslin av Arthur Percy och trädgårdsbukett

Tidigare i veckan så blev loppisrundan en riktigt lyckträff. Ibland så hittar jag ingenting och det är ju ganska tråkigt såklar men jag har börjat att bli ganska kräsen. Kräsen för att jag helt enkelt allt för ofta upptäcker att jag inte har plats. Eller så köper jag något jag blir lite nostalgisk över och sen upptäcker jag att det bara hamnar längst in ett skåp. Så nu är jag lite hårdare och kör några tuffa frågor till mig själv innan jag köper. Behöver jag denna? Kan jag se mig själv duka fram med denna när barnbarnen kommer på besök? Typ så.

Ett upplägningsfat hittade jag. Samma serie som tallrikarna. Jag har googlat mig fram och jag tror minsann att det är serien Iris av Arthur Percy för Gefle. Så himla fina med den gröna kanten och blomdekoren. Och ett litet minispillkum som kommer från Rörstrand men som jag inte lyckats klura ut vilken serie den hör till. Den kommer dock att passa fint till mina kaffekoppar från Wilhelm Kåges serie Bandarillo.

Tidigare i dag så plockade jag in en bukett från trädgården och jag upptäckte att jag hade mer material att göra en bukett av än jag trodde. Två narcisser, förgätmigej, syrénkvisat, penséer, fjärilsranunkel, lungört och löjtnantshjärta. Passa på att använda pensérna i buketter om de är långa och är de på väg att blomma över så klipp ner dem så kan de hinna komma igen.

Ett förkläde i grönrutig hade jag inte sen innan och för 25 kr kunde jag inte stå emot.

En smörbytta i glas tycker jag kan vara lite trevligare än det vanliga smörpaketet. Åtminstone när man vill duka fint. Jag tänker att den också funkar bra till ostar eller sylt. En lite mindre form också till bak eller hemmagjord glass fick också följa med.

Ja, här har vi hela samlingen. Allt utom buketten och vasen för 400kr ungefär, vilket kap.

3 Comments

 • Caroline Flindt
  3 maj, 2021 at 07:59

  Såå mycket fint!!
  Nu måste jag snart på loppistur i Sverige:-).
  Kram och fin dag till dig
  Caroline
  @ajoyfulliving

  Reply
 • Ida-Karolina Wedin
  5 maj, 2021 at 07:34

  Vilka fina fynd! Tänk så hade man kunnat hänga med dig på loppis och lära sig hitta så fina saker 🙂

  Reply
 • Trude
  9 maj, 2021 at 10:18

  Fine funn! Hvordan syns du det fungerte å ha ost i smørbytten? Så på en sånn selv denne uken, men var bekymret for at den ikke skulle være tett nok så osten tørker ut 🤔

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: