Danmark / Resor

Köpenhamn med vänner och att bli 40 -ish

När jag var yngre så förknippade jag 40 åringar med tråkigt ekorrhjul, medelålderssysslor som tvätta fönster och att veckohandla. Nu när jag är 41 så har jag ju insett att det är ju faktiskt guld att vara 40 och över. Barnen sköter sig själva, man kan se lite vuxnare filmer tillsammans på bio ( eller ja åtminstone lite mindre tecknat), det blir färre barngrejer överallt, man kan gå till gymmet med barnen, man behöver inte hämta och lämna i skolan vilket sparar tid på morgon och eftermiddag, de kan fixa mat själva så man sticka i väg på middag med vänner och så vidare.

Men nu till något annat. Förra månaden tog jag, Agnes, Kerstin och Anna tåget till Köpenhamn för att ses vilket vi aldrig hinner göra om inte någon gifter sig. Giftermål har vi alla checkat av nu så då fick det bli en liten resa eftersom vi bor på olika håll i landet allihop. Här kommer lite vykort från resan.

På Amagertorv står denna fantastiska bronsfontän med storkar, “Storkespringvandet”. Ring mig om den ska plockas ned någongång. Hämtar den direkt!

Ett av våra första stopp blev HAY house som säljer sina egna produkter såklart men varje gång jag går in där så kan jag inte sluta låtsats som att jag bor där. Vilka rum jag skulle ha som sällskapsrum och var de privata rummen skulle vara. Magisk utsikt, perfekt planlösning och en så vacker miljö.

Många fina saker man villhöver också så klart. Men man måste inte köpa ens, från denna butik får man med sig så mycket inspiration.

Nyhavn, vackert dag som natt. Varför bygger man inte såna här vackra hus runt hamnarna i Sverige istället för fyrkantiga lådor? Bara en sån sak skulle ju locka besökare. Vi bytte i alla fall om till lite mindre praktiska kläder och gick till Pastis där vi bokat ett bord.

Redan utanför vet man att det är bra.

Älskar när man får en snygg meny. Ursäkta suddiga bilder, har fortfarande inte klurat ut hur man tar snygga bilder på kvällen med mobilen.

Skaldjur är aldrig fel. Eller jo det kan ju såklart gå fruktansvärt fel. Men jag har inte varit med om det än tack och lov. Ostron till förrätt och musslor till huvudrätt. Och lite gott vin på det. Måste kolla med Kerstin vad det hette för det var perfekt till musslorna.

Minns inte var jag var här faktiskt. Något viktigt hus. Jag var mest intresserad av arkitekturen. Valv. Ge oss mera valv.

Och väggmålningar. Sånt här livar ju upp. Hoppas på lite mer sånt i framtiden under ordnade former.

På vägen till Glyptoteket gick vi förbi denna innergård. Tänk att passera den varje gång man ska hem. Tråkigt bara att statyn var upptagen med att titta ner i sin mobil.

Färgvalen inne på Glyptoteket är självklart noggrannt utvalda utifrån kulörer man använde tusentals år tillbaka i det forna Grekland och Egypten bland annat. Material och kulörer som gifter sig otroligt med varandra. Något att tänka på när man inreder hemma, att följa en kulörskala så sparar man tid och pengar.

Många bebisar. Räknar till minst 10. Måste ändå säga att det är skönt att se att det finns fler med mage efter graviditet än jag.

Goals. Palm inomhus. Eller åtminstone i något slags orangerie.

Pryda personer göra sig icke besvär att entra denna byggnad. För ni ska veta att på detta ställe finns det väldigt många nakna kroppar. Mest män. Det var väl endast de som hade behov av att skryta med en troligen överdriven staty av sig själva. Kvinnor hade förmodligen lite andra viktigare uppgifter att göra. De skulle bara veta att på väääääldigt många statyer så har det allra heligaste trillat av. Touché!

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: