Fångat på instagram / Hantverk

Freddie och hennes samling kvinnor

Hon med det vackra namnet, Fredrika Palmstierna. Eller som hon också kallas, Freddie, är ägarinna till troligen den absolut vackraste samlingen konsthantverk jag sett. Kvinnokroppar i olika utföranden och tekniker. Jag som gått på oändligt många loppisrundor stöter väldigt sällan på så här vackra hantverk. Kanske behöver man leta på platser där det finns många konstnärer? Kanske har hon hittat dem i andra länder? Kanske har hon haft tur? Men förmodligen är det mer än bara tur, man ska ju vara där i sinnet för att fatta kloka beslut. Man måste ibland vara djärv och modig när man är på loppis. Med det menar jag inte att man ska slåss för att komma fram i det som ibland är rent bråte utan att man ska vara klok i sina beslut. Ni vet det där, behöver jag verkligen denna? Kommer jag ångra mig sen? Kan jag sälja den vidare? Köper jag denna för att JAG vill ha den eller för att jag sett att någon annan har en sån och jag känner att jag måste slå till? Men en sak säger jag bara. När det är rätt, då VET man. Ibland kan tankarna lura en lite, därför så är den obligatoriska loppisfikan ett måste. När jag går där med min korg så kan jag riktigt falla för många saker, jag lägger alltid ner dem i min korg. Sen går jag och fikar och vänder och vrider på dem. Synar eventuella skador, funderar på om jag behöver den, vad jag redan har hemma. För även om det är på loppis och pengarna ofta går till välgörenhet så är det ju lite väl slösigt att köpa saker som man samlar på hög hemma. Och ja det har jag redan gjort. Högarna finns och rensa ska jag. När tiden finns.

Vackra toner och de är så underbart fina tillsammans eller hur? Visst blir man väldigt sugen på att skapa när man ser sånt här? Mina händer hade nog iof inte förstått vad de skulle göra. De skulle snegla upp på mitt ansikte och blänga på mig och säga: “Vad är det du vill att vi ska göra? Fan gör det själv om det är så lätt”. Och ja förmodligen så hade mitt försök stannat redan där. Men loppis kan jag och kanske har de funnits där men att jag har haft ögonen sökande efter annat? Jag vet i alla fall att den dagen ett sånt här vackert hantverk står framför mina händer så vet de precis vad de ska göra.

Foto och stolt ägarinna: @freddiepalmstierna såklart.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: