Bloggkärlek

Emma Solveigsdotter och Minafinafynd-Kajsa

Två av mina absoluta favoriter på instagram är @solveigsdotter och @minafinafynd, just för att de känns så genuina. Många fina bilder som är väldigt inspirerande även om det är materiella saker men det är gjort med hjärta och värme. Det är loppisfynd och det är hemmasnickeri, blommor och sunda tankar. På något vis känner jag mig så nära dem fast jag aldrig träffat dem på riktigt. Vi kanske inte alls är lika som personer, det vet jag ingenting om. Men jag vet att vi gillar lite samma saker även om det inte är exakt samma saker som skulle slinka ner i korgen om vi hade gått på loppis tillsammans.

Vi kan börja med Solveigsdottern, Emma. Hennes nya grej är snickeri ( tror hon står för design och hennes man mer för själva “hands on” delen?) och det blir så otroligt bra. Och det är så otroligt inspirerande att de har gjort det själva, svurit som tusan, gjort om och gjort rätt och att det blev så himla bra. Jag blir sugen på att göra en egen hylla! Ja, ser ni bokhyllan eller? Jag är så kär i den!! Det är så lätt att man hamnar i en tanke att om man inte kan köpa eller hyra in en snickare så får man vara utan. Jag tror att vi måste ( jag i alla fall) bli bättre på att göra själva. Det kan ta en jäkla tid och man kan i värsta fall sluta som skild men jag tror att om man bara läser på lite så kan man göra rätt mycket själv. Det är ju trots allt andra människor som på något sätt skapat det vi köper så varför inte försöka göra det själva? Okej nu kanske det inte är så enkelt att göra en glasvas eller bestick själv men en del möbler kan vi nog klara av. Eller hur?

Som att det inte var grädde på moset redan så slog de till och snickrade ihop en hylla till köket också. Visst är det så mycket mer inspirerande att läsa om än att någon gick och köpte en svindyr eller massproducerad hylla?

Och på Instagram så har vi Kajsa med kontot @minafinafynd som delar med sig av loppisfynd och inspirerande dukningar och stilleben. Små söta buketter och vackra dukar, fint porslin och en härlig mix mellan mönster och färger. Ett proffs på att blanda färger, material och mönster som lyfter varandra.

Med sinne för vackra saker. Vacker duk från Svenskt Tenn och loppisfyndat fat av Greta P:son Digman, och det påminner så fint om bilden i Kajsas profilbild också.

Vackert i trappan hos Kajsa. Så fint med en tavla där. Och riktigt fin tapet, den är så fin i blått!

Ja, ni ser ju!? Allt behöver inte matcha i mönster och färger, det blir fint ändå när man köper med hjärtat. Och loppis, vad säger vi? Det är väl det mest fantastiska! Det kan krävas några vändor innan man hittar något man vill ha, ibland hittar man inget och ibland flera saker på samma runda. Att man inte hittar något och att det är tråkigt det är egentligen priset man får betala, prylarna är ju nästan gratis jämfört med nya. Och det som inspirerar mig mest med Emma och Kajsa är att jag måste anstränga mig lite om jag vill ha en sån hylla, att jag måste jaga på loppis om jag vill ha samma prylar eller liknande, vilket får mitt kreativa sinne att börja flöda. Istället för att bara sitta hemma och klicka hem det där som någon annan köpt. Dessutom är det ju roligare när inte alla har samma saker. Visst, ibland vill jag ju köpa en ny pryl men oftast är det på loppis.

Vad tycker ni? Har ni några konton som ni följer som får er att må toppen? Som får er att vilja skapa saker, loppisfynda och plantera? Vilka konton/bloggar är det?

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: