Antik och auktion / Byggnadsvård / Loppis och återbruk / Resor och utflykter

Elsa Andersons konditori och sommarstugan.

Nu har ju hela min semester både kommit och gått och jag har inte bloggat på väldigt länge. Jag behövde en paus. Jag hade inte motivationen alls. Jag tappat bort mig själv lite och behövde bara stänga av för att låta hjärnan vila och det kreativa få komma åter. Ta det i min takt. Väldigt nyttigt, för nu har jag insett att det är inte hela världen om jag inte bloggar på ett tag. Det finns annat här i livet. De följare jag har hoppas jag har tagit ett välbehövligt sommarlov de med. Förhoppningsvis står ni ut med lite pauser ibland. Så kommer det att vara och har i stort sett alltid varit, att jag bloggar när jag är inspirerad.

Nästan det första vi gjorde på semestern var att åka till Andreas farfars gamla sommarstuga i Västerfärnebo. En superhärlig liten stuga som ligger precis vid en sjö där det finns bryggor att bada ifrån och så finns båt vi kan åka ut med och bada ifrån om vi vill. Det var varmt när vi var där, runt 28 grader så när solen väl gick i moln så tog vi en paus från allt badande och åkte till Norberg för att fika på Elsa Andersons konditori.

Signe valde saft och sommarbakelse med rabarber.

Elsa Andersons konditori brann ner till grunden 2015 men är uppbyggt igen på samma vis och man märker inte någon skillnad alls när man går in där. Så fint ändå att det går att bygga upp på samma vis och att det går att använda material som ser ut som det gjorde 1916 då det grundades.

Både jag och Andreas valde Napoleonbakelse.

Ett loppisbesök i Sala hann vi med också. Vi skulle till “storstan” och köpa smärtstillande creme till alla myggbett. Signe räknade sina till hela 18 stycken. Loppisen gav ingen utdelning alls tyvärr. Dock var jag till Västerfärnebos hembygdsförening en annan dag och då hittade jag lite grejer. Inlägg om sommarens loppisfynd kommer!

Signe hade med sig sin nya stora uppblåsbara svan till badplatsen.

Några turer ut med båten blev det också. Vilket njut det är att åka båt förresten. Verkligen en helt otrolig sommarkänsla. Frihetskänslan och närheten till naturen när man sitter i en båt är ju för jäkla underbar. Under veckan hann vi med att besöka en otroligt fin loppis och antikbutik som jag tänkte att jag skulle berätta mer om en annan dag.

Vad har ni gjort i sommar? Har ni också pausat lite med sociala medier eller är det nu ni har varit som mest produktiva? Eller har ni kanske precis gått på semester? Skulle vara så kul att höra vad NI har gjort. Om allt nytt ni upptäckt och upplevt.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: