Hem till salu/Sålda hem

Att inspireras av en stil som inte är lik sin egen.

Gör inte det stora misstagen att bara kolla på bilder som är din stil. Hitta istället hem som du gillar i stil men som inte är du. Som Sandra Beijers hem som nu är till salu via Historiska Hem. Det är ett helt fantastiskt hem, fina färgkombinationer, välkomnande, mysigt och kreativt. Men det är inte min stil, det är lite för glatt och lekfullt för mig. Men det betyder inte att jag inte tar saker med mig från att titta på dem. Jag tycker på ett sätt att det är lättare att urskilja de små idéerna ur ett hem när det är en bit från mitt eget. Jag ser vad jag gillar mycket tydligare. Ja, vi kan ju börja i hallen. Där faller jag först pladask för den gula dörren! SÅ fint med en gul dörr. Det kan ju passa i vilket hem som helst. Annan färg än vit på dörr tar jag med mig. Snyggt paraply ställ också! Och så gillar jag att proppskåpet får vara med i bild.

En snabb titt i vardagsrummet och jag konstaterar att det är mycket att titta på men jag faller direkt för mattan och hur snyggt det är att använda den för att samla ihop och mjuka upp. Fårskinn i stol är fint och den blommiga fåtöljen är verkligen pricken över i.

För den som inte redan lagt märke till det så är fönstrena öppna, och det tar jag med mig. Jag ska ha fönstren öppna mer. Höra fåglarnas kvitter och hjälpa huset att andas. Det var det där med pollen bara. Elementen, underbara. Och drinken.

Innan vi går vidare till sovrummet så måste vi ju gå till pärlan av denna lägenhet, nämligen balkongen. Inte stor med ack så mysig. Så lätt att man bara hade ställt två hoppfällbara stolar och ett runt litet bord där som de flesta andra balkonger har men här har istället det möblerats en mysig bakgrund och vridit på soffan. Fint också med parasollet som liksom håller sittplatsen lite tryggare i känslan, den hjälper till att få det mer ombonat.

Vidare till sovrummet och där ser man ju ganska snabbt det jag babblade om i ett tidigare inläggen. En bra bas! Plocka bort Hilma Af Klint tavlan, pläden och klänningen och släng in lite Josef Frank så har man bytt stil. Eller ja vilken tavla eller vilka textilier du vill såklart. Men grunden är viktig och att investera i. Lek med det adderade småsakerna istället. Men med det sagt så vill jag ändå tillägga att pläden är så otroligt fin tillsammans med sängramen och tavlan. Fin också med kudde med spets i sidorna.

Foto: Historiska hem

Det jag föll för mest med sovrummet var nog kanske sängborden. Väldigt fina! Många av sakerna är ganska enkla att placera i fack, tex Svenskt Tenn på sängramen, dansk trendig stil på pläden, lite lantligt med kuddarna och så vidare men det blir ju väldigt fint att blanda. Blanda det du älskar. Lita på magkänslan. Det blir bra, jag lovar.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: