Blommor och trädgård

Lite blandade bilder

 
Finaste kokboken jag tror att jag har sett. Kan vara mycket möjligt att jag har glömt bort någon annan vacker kokbok men i alla fall så var jag tvungen att fota den här,  Grönsaker A-Ö. Så enkelt och tydligt budskap med så vackra färger. Underbar! Hann inte bläddra så mycket i den men förevigade den på mobilkameran så jag inte skulle glömma bort den. 
 
 
Ett litet tips till er som gillade idén med pelargoner i större kruka. På Jula finns det baljor i zink som är fint till blommor. Jag tror dock att man ska undvika dem i direktsol då zinken kan bränna rötterna men man kan ju kanske täcka insidan med något som skyddar. 
 
 
Så här var det jag menade. 
 
 
Fyra stycken nya pelargoner blev det i helgen då vi var och lämnade tillbaka en maskin vi lånat. En “Harald” (en Mårbackapelargon) fick följa med hem. Det fick också två stycken “Stora Hyttnäs”, den starka rosa på bilden. Det är en zonalpelargon i olika rosaröda nyanser som är tillvaratagen på Stora Hyttnäs, gården bredvid Carl Larssons gård Sundborn. 2008 valdes den till Dalarnas landskapspelargon. Den kallas också för “Röd Mårbacka”. 
 

1 Comment

  • Sandra Bergström
    19 maj, 2020 at 09:29

    Jag reagerade precis likadant när jag gick förbi kokboken i en affär häromdagen. Tänker att den skulle bli en bra morsdagspresent hehe. Och tipset på pelargonerna i zink – SÅ FINT! Tack för all inspiration <3

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: