Antik och auktion

Veckans lista 10/20

 
 
Detta inlägg innehåller reklamlänkar. 
 
 
Ett av de finaste föremålen på Bukowskis just nu tycker jag är den här kinesiska 1800-tals dosan med lock. Utropspriset ligger på 300 euro, men i skrivande stund inga bud. Tänk så fin på skrivbordet med små gem i eller på sängbordet för smyckena. 
 
 
Så sugen på påsk nu. Tycker så mycket mer om påsken än julen faktiskt. Den är så mycket ljusare och lättare än julen. I år blir vi hemma som vi brukar och jag hoppas verkligen på att det är sol och lite varmare än vad det är just nu. Vi ska spendera den större delen av påsken i trädgården och rensa och fixa. Kanske kan vi grilla eller grädda våfflor i uterummet. Färgskalan på kycklingarna är perfekt!
 
 
Cupboards and goods visade nyligen upp deras Carl Larsson kök i solig ton. Så himla fint med gult och det gör mig så glad. Drömmer mig lite bort i köksvärlden just nu och har sett så många köksleverantörer som inspirerar mig. Jag har börjat fila på ett inlägg om hur jag tänker mig vårt kök. Jag har lite funderingar med hur allt skulle kunna fungera. Ni kanske kan bolla lite idéer med mig sen?
 
 
Måste ta tag i taket snart. Hittade en sida, Taktegel.se som säljer gamla tegelpannor. Så mycket finare än sprillans nya enligt mig. Men känner mig mest sugen på plåt faktiskt. Ni vet så plåt som ligger på gamla hus med ett vackert veck på. Får bläddra lite i byggnadsvårdsböckerna för att inspireras och övertygas. 
 
 
Som bruna små ägg. Känner mig så sugen på en ganska neutral påsk. Lite som höst fast vid påsk. Färg men dämpat och naturnära. Inga knalliga toner utan mer färger som milda gula nyanser och nötiga bruna. Den här lampan tyckte jag var så fin när jag var in på Åhléns häromdagen. Så fin i alla sorters rum men hittade den på barnavdelningen. 
 
 
Cirkusbank laddade upp en så inspirerande bild på sin pågående växtfärgning. Och ser ni så härlig färgskala!? Vackra bruna nyanser med hjälp av lök, rosa av avokado och svarta bönor som färgat det vita tyget blått. Önskar att det fungerade lite mer så här, att vi använde mer enkla medel istället för kemikalier, många mellanhänder och långa resor över jorden. 
 
Annars har helgen varit fin. I går var det sol och jag hann med lite trädgårdsfix och loppis men jag återkommer med i veckan. Ni som följer på instagram har sett någon glimt redan. 
 
Hoppas att ni får en fin vecka!

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: