Loppis och återbruk

Funderingar

 
Helgens loppis bjöd på ljusgula stearinljus, ett underlägg i form av en tekanna som jag tror att jag kan rädda från pricksjukan, några nummer av Antik & Auktion som jag inte läst, en ram i trä och en liten ask i skinn som inte är med i bild. 
 
Ett par dagar sen jag var inne på bloggen. Känns som en evighetslång höst och en grå dimma som har legat tät runt mig för det mesta. Jag har fastnat lite i det och blivit lite, inte nedstämd men mer tömd på energi kanske. Har inte orkat med så mycket mer än det nödvändiga. Har köpt lite svenskodlade tulpaner för att skapa lite vårstämning här hemma men det hjälper inte riktigt då den grå dimman och regnet fortfarande har sitt grepp utanför fönstret. Vi kanske kan överens om att den bästa inredningsdetaljen är ljuset?
 
Är faktiskt ganska less på instagram just nu och kan inte riktigt ta till mig alla fina inlägg alla fina flöden. Jag börjar tröttna på perfektionen. Av att det ska vara så lyckat hela tiden. Vansinnigt trött på att följa med på diverse events. Det är nog lite roligare att vara på ett event än att läsa om det? Börjar också bli lite ointresserad när man får hänga med för mycket. Jag är ganska trött på det här med trender ( för även om det inte kallas trender nu för tiden så är det ju vad det är) och att lyssna på vad alla vill ha just nu. Ena vecka ska det vara en grej och nästa vecka så oj vad trötta vi är på den. Orkar inte med det alls. Fokuserar på det som ger mig energi istället. Som några nummer av Antik & Auktion som jag hittade på loppis i lördags. Och så ska djupdyka i vad vi ska ha för tak när vi ska byta tak. 

Tak då. Vårt hus är från 1903 och jag har inte lyckats få tag på några bilder på vilket tak som fanns från början. Jag har mailat en byggnadsvårdsantikvarie som rekommenderar att se på hus i närheten ifall vi inte hittar några ritningar. Hon föreslog enkupigt tegel, plåt eller plattor som ser ut som eternitplattor. Vi lutar mest mot plåt, tycker det är ser nätt ut och är lätt att underhålla. Vi har dessutom plåttak på vår veranda. Spännande… 
 
Har fastnat lite i serier på kvällarna. Därför har jag nog inte tagit fram datorn heller. Har plöjt “How to get away with murder” , “The outsider” och “Peaky Blinders” och kan rekommendera dem alla tre. 

Min mamma och jag som har 60 mil emellan oss har hittat ett nytt sätt att umgås på utöver telefonen. Duo appen! På tisdagar tävlar vi om poäng i Svt’s Auktionssommar och på torsdagar är det Antikrundan. Jag är så dålig på att gissa, speciellt i auktionssommar där jag alltid lyckas ha en massa pengar kvar för att jag budat hem det jag helst hade velat ha själv och inte det som var mest värdefullt. 

 
Såg på loppis men fyndade inte. Tjejen bakom mig blev dock lycklig över att de kostade 25 kr styck och tog högen som fanns. 
 
 

Sen kom jag till den här som jag spanade in. Fin! Tjejen bakom mig blev riktigt glad när jag la tillbaka den. Gillade henne tills jag såg att hela hennes vagn var full med böcker som b.la Josef Frank. 

 
 
 Fina uppläggningsfat. Jag har dock redan för många. Så inget köp där heller. 
 
 

1 Comment

  • Ida
    3 mars, 2020 at 13:50

    Tack för fint inlägg. Jag gillade särskilt din reflektion om instagram. Jag tycker också att det är svårt att inte ryckas in i allt det perfekta. Ha en fin dag!

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: