Blommor och trädgård

Färger jag älskar och lite grönt

 
 
Detta inlägg innehåller reklam. 
 
 
Akvarellskissen av Josef Frank sammanfattar mina favoritfärger ganska bra. De lite smutsigare tonerna men ändå med lite mer power i än pasteller. Den hallonsorbétrosa , den åskiga blå, den gräddiga vita, ja de är alla så fina tillsammans. Underbart mönster också. Hade mer än gärna haft en sån skiss hemma på väggen. Fint att blanda de lite stakare färger tillsammans med bleka gula och gröna nyanser. Signe Persson Melin kannan, klänningar i både matta och lite glansiga material från Hesperios. Bleka gröna linneservetter tillsammans mina tallrikar från Gustavsberg. 
 
 
Eller kanske fira påsk, midsommar, gå på bröllop eller 40-årsfester i den här cremevita skapelsen från Rodebjer. Alldeles för dyr för min plånbok oavsett hur fin den är faktiskt. Dessutom är jag så kort att jag hade snubblat fram i den, men fin är den! 
 
 
 
 
 Just sayin. Även om det är tuffa tider nu så måste vi försöka leva på lite som vanligt men kanske med lite mer eftertanke. En sorglig sak är att vårt samhälle är så uppbyggt på att man måste köpa saker och nu har vi handlat i fällan med att om vi inte köper saker så stannar samhället upp och folk blir utan jobb. Så fortsätt handla men tänk igenom dina köp. Stötta dina lokala småföretagare, men glöm heller inte de stora, de är arbetsgivare åt många som riskerar att bli utan arbete. 
 
 
Plantagen har fina stora krukor som är hyfsat billiga för den storleken. Lerkrukor tycker jag är fint till allt. Den enda nackdelen skulle väl vara att man får vattna lite oftare än om man har en plastkruka. Men det går ju inte ens att jämföra tycker jag. Lerkrukor går före allt. Ägg! Jag måste färga ägg till påsk, det ligger högt upp på min lista. Så fint med olika bleka nyanser och någon lite starkare. Såklart gärna grön. Det är min färg you know. Buketter lockar mig just nu, vilda vackra buketter, gärna med Vallmo. Så fint med bleka persikonyanser, grönt och vitt som hos Ditte. Och så, snart dags att ta fram utemöblerna. Och mörkt gröna ( ha ha ja jag börjar höra mig själv) är så himla fint. Så fint med gjutjärn som är lite tungt mot att det skira och lätta i trädgården. De här från Bukowskis är redan avslutade men kanske hittar du några på loppis i sommar?
 
 
En sån här fin bok drömmer jag om att hitta på loppis. En bok med gamla fabler som man hade kunnat läsa som påsktradition. Nu börjar snart barnen bli lite stora för högläsning men man kan ju alltid läsa själv. 
 

1 Comment

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: