Barn

Lena Anderssons Värld

 
I går var vi till Landskrona museum som just nu har en utställning om Lena Andersson och hennes akvareller och skisser. Både de kända bilderna om Maja, Linnea och Stina men även hennes privata. Så otroligt vackra akvareller hon målat! Och helt otroligt att man kan så se orginalen i olika former, allt från skiss till färdigt resultat. Jag gillar hennes färgpalett. Även om det är färgglatt så är det ändå så mjukt. 
 
 
 
 
Den här boken kunde man inte bläddra i men jag kan bara föreställa mig hur vacker den är. 
 
 
Så himla vackert!
 
 
 
 
 
Vi kollade in Storm-Stina som vi gillar att läsa. En mysig bok som handlar om Stina som hälsar på sin morfar ute i skärgården. Signe passade på att testa Stinas gummistövlar. Vi får passa på att göra såna här saker nu. När barnens intresse finns. Eller jag kan nog säga barnets för 12-åringens intresse har svalnat rejält den sista tiden. Hon har en ny värld att upptäcka. 
 
 
 
Så vackra akvareller till Storm-Stina
 
 
Maja var också där förstås. 
 
 
Och Kaninen
 
 
Helt otroligt vilket jobb det ligger bakom varje bild i boken man läser. 
 
 
En mysig utställning som var väldigt inspirerande. Utställningen är densamma som tidigare visats på Millesgården i Stockholm och till och med den 16 augusti kan du besöka utställningen i Landskrona. Helt gratis! Perfekt för dagar när man inte kan ligga på stranden eller barnen är rastlösa. 
 

1 Comment

  • Caroline
    13 juli, 2020 at 09:30

    Åh, dit vill jag också, ÄLSKAR hennes bilder!
    Kram C

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: