Butiker

En julidag i Malmö

 
 
Detta inlägg innehåller reklamlänkar 
 
 
I torsdags tog vi tåget till Malmö vi fyra. Kul att göra lite storstad ibland. Jag tycker att utbudet i Malmö har blivit så mycket bättre, eller så är det bara jag som har nya ögon för det. En butik jag måste in på är & Other Stories. Jag älskar deras inspirerande miljö, det känns lyxigt utan att vara fyrt dyrt och det känns lyxigt utan att vara uppklätt. Med lyxigt menar jag att det är inspirerande, plaggen hänger luftigt, det är detaljer som växter och mixen mellan kläder och accessoarer som jag gillar. Stort provrum och dessutom en superglad och trevlig tjej utanför som gärna hämtar en annan storlek. Och inte minst plaggen, feminina, stilrena, romantiska,  sportiga och helt enkelt lite så paris chica. Många olika stilar men de vävs ihop på ett så fint sätt. Visar några finheter. Denna klänning t.ex.. En lång vit enkel men ändå speciell som passar tillsammans med ett par gummistövlar och tjock stickad tröja över, eller med en skinnjacka eller jeansjacka. Det är något jag alltid tänker på när jag köper klänning. Kan man ha något över? I fall regnet öser ner en sommar? Otroligt fin i alla fall. 
 
 
Var tvungen att fota den i närbild också. Så fint med den tunna randen som blir lite kontrast till det vita. Såg att i webbutiken är den på 40% det var den inte i butiken, så tur att jag inte köpte på plats. Det verkar vara lite olika på vad som är på rea online och i butik. För en del fina klänningar jag tesatde på rean i butik är inte på rea online. Så värt att ta er förbi om ni har möjlighet. Knepet nu när sommaren regnar bort så får man vara lite kreativ! Ta på ett par sköna jeans under era klänningar! Eller rota fram några tjocka stickade tröjor att slänga på över. Lager på lager är snyggt och smart! För skulle solen titta fram så är det ju bara att skala av några lager. 
 
 
Spanade också in den här koftan som jag vet kom in tidigare i våras men sålde slut på någon dag. Snygg till bara solbrända (ehum) ben och ett par snygga sneakers. Eller ett par leggings, men då är coola skor ett måste. Classy med chanel feeling. Men kom ihåg, allt som är placerat i fack går att plocka ur det facket. Kontraster är nyckeln och mixen mellan tidsepoker och färger/material är det som gör det magiskt. Men viktigast av allt! Att gilla det man klär sig i. 
 
 
Här har vi något som jag aldrig någonsin trodde att jag skulle köpa. Men den är så otroligt snygg. Superfin klänning med en lite sportig känsla med samtidigt lite uppklädd. Trodde ärligt talat att jag skulle se ut som en korv i den men den satt fint. Och dessutom är jag trött på att tänka att jag måste ha en viss kropp för att ha vissa plagg. Orka hålla på så liksom. Superskön i cupro som är ett material som är framställd av bomullsavfall och som skrynklar minimalt. Testade den i butiken och köpte den inte men på väg till lunchstället så klickade jag hem den online. Så nu är den på väg hem till mig. 
 
 
Sen gick vi till saluhallen och spanade in utbudet av ätbart. Saluhallen är ett bra tips om man är många och man vill äta lite olika saker. Jag och barnen åt på Poms mackor och Andreas tog en stor skål med nudlar. Det finns också supergod pizza, fisk, burgare och bra med vegetariska alternativ. 
 
 
Får alltid ett sånt sug att bygga ett eget skafferi när jag ser sånt här gott. Jag vill att allt i skåpet ska se se så här mysigt ut. Men det gör det inte. Delvis mitt fel men också utbudet i mataffären såklart. Skärp er nu produktdesigners. Mer snyggt i hyllorna!
 
 
Efter maten valde barnen en varsin skål med sorbet. SÅ himla fint med små berg av glass. 
 
 
Under tiden som jag utforskade en loppisbutik så smet barnen in här, på Lush. Så rackarna dyrt med en badbomb för 60-80 kr och man vill ju ha många. Mitt knep är dock att ge sig på bubbelbitarna som ger mer bubblor än färg, de kan man använda många gånger. Det finns också tvål som är som lera som man kan bygga små saker av när man badar eller rita på sig själv med. 
 
 
Efter Lush gick vi in på Grandpa och sen AB Småland. Signe vill testa ringarna såklart och jag spanade in påslakan med fick beslutsångest. Vi har de ljusblå därifrån, ekologisk bomull och de är så sköna. Finns i alla möjliga kuddmått och färger. 
 
 
Växter och snittblommor har de också. Och man kan fika där. 
 
 
Och så har de ett väldigt fint skåp som jag sneglar på varje gång jag är in där. DET skulle jag faktiskt kunna få plats med här hemma. Älskar att det är lite annorlunda. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: