Antik och auktion

Veckans lista 5/20

 
Detta inlägg innehåller reklamlänkar
 
 
Sånt här gillar jag! När man hittar ett plagg som känns annorlunda och ändå som något som fungerar år efter år. Som är en godbit i garderoben år efter år. En sån som man alltid får frågor om. Som en unik parfym. Mailet från & Other Stories idag och trist nog så hann tröjan ta slut innan jag hann klicka in mig på sidan. Nu håller jag tummarna för att det är ett tekniskt fel och det kommer in fler eller så får jag skicka in maken i en fysisk butik helt enkelt. Riktigt fin! Sånt här vill vi se mer av! 
 
 
Dagens spaning på Bukowskis gav ett sug på det här klädskåpet som jag inte har plats för. Men gillar de runda hörnen som skapar till mjukare linjer än ett vanligt skåp. Där vill jag vika in min stickade tröja ( se ovan he he) som jag lyckats hitta. Några parfymer och lite smycken och håraccessoarer där på hyllplanen. Uppe på skåpet vill jag ha en stor kruka med grön växt som gänger ner på sidan av skåpet. 
 
 
Svenskt Tenn har fyllt på med lite nyheter och necessärerna i Josef Franks mönster “Butterfly” tycker jag är så himla fina. Mönstret “Manhattan” ligger också högt upp på listan av favoritmönster, faktiskt ett av de första som jag lärde mig var Josef Franks. 
 
 
Många är vi som sökt med ljus och lykta både på loppis och på nätet efter den perfekta plisserade lampskärmen. Eller ja, den perfekta har jag nog hittat och för mig ligger Le Klint hittils närmst hjärtat men som jag har fattat det så krävs det en lampfot i samma märke för att funka. Kanske har HM Home gjort ett genidrag här för att stilla vår ro. 
 
 
Även om temperaturen ligger stadigt runt 5+ här nere i Skåne och jag inte ens tagit fram något annat än min ganska tunna ullkappa så känns våren på något vis ändå långt borta. Och det är ju såklart helt som det ska vara. Jag kan ta att det blir kallare men jag fixar inte riktigt det här med bristen på sol. Så just nu drömmer jag mig bort lite, drömmer om en solig vår och massor av lökväxter. Har man tur så finns det lökväxter kvar från hösten i blombutikerna som säljs ut för en billig peng. Tänker att där kan man exprimentera lite och testa lite i krukor både inne och ute. Upp kommer de ju alltid.
 
Lagom till säsongsöppningen av Sofiero kan man njuta av dansken Claus Dalby är en välkänd profil i kretsarna kring blommor. Till våren skapar han en unik blomsterutställning där tanken är att inspirera med lättillgängliga lökväxter. 10 000 lökar är planterade och först ut är narcisserna som kommer att blomma lagom till öppningen.Blomsterarrangemangen kommer att bestå av stora krukplanteringar i ljuvliga pasteller som aprikos, månskensgult och lavendel. Han kommer också med lite tips på hur du enkelt kan plantera tulpaner i kruka! Helt perfekt för mig som har en del påsar som ligger här och skrotar. 
 
4 STEG TILL ATT ODLA TULPANER I KRUKA

Du behöver: krukor med hål i botten, krukjord av god kvalitet, lökar och någonstans att förvara krukorna torr och svalt under vintern.

Så här gör du:

1. Fyll en kruka till två tredjedelar med krukjord.
2. Placera lökarna ovanpå jorden, ganska tätt. Sätt gärna en sort i varje kruka.
3. Fyll på med jord och vattna ordentligt. Därefter vattnar du inte mer.
4. Vinterförvara krukan på en sval och torr plats. Eller täck krukan med plast, en bräda eller liknande. Det gör inget om det är mörkt. Först när det börjar synas några centimeter grönt ska krukan ställas ut. Då kan man också börja vattna lite försiktigt igen.

Kom ihåg att lökar tål frost men inte att stå i blöt jord i krukan. Då riskerar de att ruttna. Därför är det viktigt att försöka hålla dem torra under vinterförvaringen.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: