Hem till salu/Sålda hem

Vanneberga skola

 
I Hässleholm ligger Vanneberga skola. Otroligt fint med tegel som ju är ganska vanligt här i Skåne då husen utsätts mycket mer för mycket hav och vind men också för att Skåne består av inte så jättemycket skog. Jag tycker att skolan är vacker men tycker att mittendelen borde fått ta för sig lite mer. Den känns lite inklämd. Men otroligt vackert detaljerat runt fönster med tegeldetaljerna och en ståtlig veranda. Ha dock gärna velat mötas av ett par dubbeldörrar när jag kliver upp för trappen. Och vad tycker ni att grusa gårdsplanen och resa en flaggstång på mitten?
 
 
Härligt ljusinsläpp inne i skolan. Jag älskar den gröna väggfärgen och drömmer såklart om att det ligger ett gammal trägolv där under det ilskna orangea mattan. Så vackert med en kakelugn tillsammans med de gröna väggarna. Bort med allt det tråkiga undertaket och hoppas på att det är lika vackra tak där under som vackra golv. 
 
 
På samma adress och för samma peng ( 800 000:-!!!!) får du denna byggnad som innehåller gymnastiksal, bildsal och där ser jag så mycket möjligheter. Tycker att denna byggnad är väldigt vacker också ( tänk bort markisen). Måla ytterdörren grön, plantera rosor runt om. Tänk att ha så mycket ytor. En gymnastiksal hade passat vår familj ganska bra. Signe, vår yngsta ha precis börjat i tävlingsgruppen på gymnastiken och hade kunnat träna på sina volter där inne. Tänk så mycket kul man skulle kunna ha där inne med familjen. Och tänk vilka discon barnen skulle kunna ha. Man skulle kunna renovera det och ha som ett kreativt centrum för kreativa själar, jobba där i sin studio. Ha mycket sovplatser för gäster som man kan åka på loppisäventyr med. Jobba hemifrån. Många möjligheter som sagt. 
 
 
Sidoentréns väggar is to die for! Älskar kombinationen beige och mörkt rött. Så fint med det höga fönstret. Innertaket gör inte kaklet rättvisa alls. Här är verkligen ett projekt. Det är mycket som stör mig med miljöerna pga alla innertak och annat som täcker krävts på grund akustiken och så vidare men det är så mycket ljusinsläpp och väldigt stora rum. 
 
 
Foto: Fastighetsbyrån
 
Älskar den gamla looken med takbjälkarna. Ribbstolarna! I dagens gymnastiksalar som byggs så är det kanske 4 stycken ribbstolar. Jag gillar när det är lite old school med träfärgat, basketkorgen är på sin plats och känsla av att här är det redskapsgymnastik som gäller. 
 
 
 
Jag drömmer om att få renovera skolan med de material den förtjänar och att den kan användas som ett boende men också som en kreativ plats. En ateljé där man tillsammans kan ta fram färger och utveckla sin konstnärliga ådra. Måla, dreja, skulptera, skapa i papper och bara låta fantasin flöda. Inreda med bara loppis och antkt. Leta efter gamla stolar som redan stått i en skola, hitta bockar och plintar till gymnastiksalen, leta efter passande kakel till väggarna och inreda med en tanke på att det ska vara hållbart i stil och kvalitet. Det ska finnas växter, mycket växter som man kan måla av och såklart för att skapa en mysig miljö. Vackra detaljer och materialval ska få påminna om att det har varit en skola. 
 
Hur skulle ni inreda? 
 
 
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: