Böcker, film och annan kultur

Lite av det jag loppisfyndat i Augusti

Så skönt det är att värmen har kommit så här lagom till Augusti. Jag hade fyra veckor semester med en enda varm stranddag så jag behöver verkliga få bli lite trött på sol innan jag är redo för höst. Även om jag inte är ledig i veckorna så hinner vi ivägen till stranden och tar med oss kvällsmat eller bara lite fika. Hemma är det verkligen en enda röra men tvättbergen finns säkerligen kvar till hösten, det gör säkerligen inte solen och värmen. Något jag dock aldrig prioriterar bort är en snabb sväng till loppis. I går köpte jag den lilla hemmavävda mattan som inte alls är perfekt utan ganska ojämn i kanterna, men vad gör väl det när färgerna tar mig med storm. Två gånger innan har jag tittat på den men nu så fick den följa med hem. Även en matta med operfekta kanter är värd lite kärlek. 
 
Någon loppistur innan så sprang jag på en Carl Larsson bok jag inte sett tidigare. Den var så himla fin så jag kunde inte låta bli. Fin dekoration med flugorna runt titeln. Och så grön såklart. 
 
 
I går hittade jag lite rutigt tyg. Först var min tanke att det skulle vara till mitt projekt lapptäcke, men kommer det någonsin bli av? Sen tänkte jag att jag kanske kan öva mig på att sy gardin med det? Men kanske det finaste av allt? En klänning med puffärmar såklart!
 
En tvättkorg fick följa med hem också. En lite mindre variant. Tänker att den skulle kunna vara ganska fin att ha trädgårdsredskapen i också. 
 
Och så köpte jag till slut ‘Under valnötsträdet’ av Anna och Fanny Bergenström, en liten tennskål i jugendstil där jag nog ska plantera något som ska få stå på köksbordet. Kanske en liten murgröna? Två penslar till projekt köksbord köpte jag med mig hem från Colorama. Hortensian som blommade i hallonrosa nästan hela Juli har nu övergått till svagt lime. Det är så fina i kontrast till de mörkare allmogefärgerna. 
 
Ja det var väl allt. Det blev en sen natt igår då vi var hem till våra vänner Anders och Anna. Anna hade dukat så fint med servetter i mönster från Jobs handtryck. Vi åt en gigantisk hemmagjord caesarsallad och hade långa härliga samtal. Så himla härligt när man sitter in på natten och aldrig vill gå hem. Så det har blivit lite för lite sömn inatt men jag vaknade vid 08 och kunde inte somna om. I dag ska vi möta upp dem vid Arild för lite bad och picnic. Njuta av söndagen och det sista av lugnet, för nästa vecka börjar barnen skolan igen och alla aktiviteter är igång. 

2 Comments

 • Johanna
  16 augusti, 2020 at 11:14

  Under valnötsträdet är favorit i min kokbokshylla. Så härlig att bläddra i med alla inspirerande bilder!

  Reply
 • Sara
  19 augusti, 2020 at 11:06

  Älskar dina loppisfynd!! ❤️

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: