Hantverk

Gamla svenska lapptäcken

(null)

I lördags när jag var på loppis så sprang jag på den här boken, Gamla svenska lapptäcken. En helt fantastisk bok om man gillar lapptäcken, historien om dem och hur det går till. Den har ett tjugotal år på nacken och är i väldigt fint skick. Trots att
den har hängt med ett tag så tycker jag att lapptäcken känns väldigt hett! Väldigt fina i färg och mönstersättning. 
(null)

Det här lapptäcket är min stora favorit. Så härlig mix av tygerna. 
(null)

Falulapptäcke och historien bakom. 
(null)

Som sagt, många vackra täcken, som solfjäderstecket.
(null)

Ett rum som skulle kunna finnas i många personer instagramflöden 2020. 

(null)Fint med ett lite lugnare lapptäcke också. 

Ja det var det man kan hitta på loppis för 30kr, och ja visst har det såtts ett frö om ett alldeles eget lapptäcke. Sy ett kommer jag nog aldrig att göra, men att inspireras av färgsättningen kan jag ju göra.  Och kanske med lite tur så hittar
jag ett gammalt lapptäcke. 

1 Comment

  • Ida-Karolina
    13 augusti, 2020 at 10:06

    Jag har alltid drömt om att ha ett lapptäcke, eller i alla fall sen tonåren. Kommer inte ihåg varför men det har alltid funnits med där på önskelistan. Men det har inte blivit något än så det får stå kvar på listan 🙂

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: