Blommor och trädgård

Trädgårdsfix

 
Detta inlägg innehåller reklamlänkar 
 
 Dagen har spenderats ute i trädgården. Så skönt det är med sol och att vara ute. Idag har vi satt igång ett nytt projekt, nämligen att ta upp alla plattor som ligger bredvid uterummet. Så tråkigt arbete men något som måste göras. Vet inte riktigt vad det är för djur men gissar på något slags gnagdjur ( har sett skogsmöss lite här och där) men hålen och gångarna som finns under plattor ser större ut än att ett gäng skogsmöss skulle ha gjort dem. Men däremot så verkar det som att det ligger rötter under plattorna, tjocka rötter så det kan ju vara någon slags kombo. Får ringa anticimex och sen ska plattorna dit igen. Eller ja plattor är det väl kanske inte, utan mer sten. Ja stenarna hade sjunkit så pass på vissa ställen att det gick inte att ställa ett bord där och det är ju synd på en 10 kvm stor stenlagd uteplats. 

 
 Kanske kan vi sen äntligen investera i en trädgårdsgrupp på den soligaste och kanske bästa platsen i trädgården. Det måste vara något stabilt och klassiskt. Rotting är min absoluta favorit men det är ju tyvärr inte så vädertåligt. Jag vill ha något som går att underhålla enkelt och som kan stå ute även om det regnar. Jag gillar
den här gruppen
från Mio. 
 
 Som jag skrev i tidigare inlägg så klickade jag inte riktigt med mönstret Japanese Magnolia från GP&J Baker. Men nu så kan jag typ inte tänka mig någon annan än just den här brickan att bära ut frukosten på i sommar. 
 
 En sån här vacker trädgårdsurna vill man ju gärna springa på! Finns att buda hem hos Auktionshuset Gomér och Andersson.

 
 På loppis, blocket, nätauktioner och gårdsauktioner kan man hitta gamla pärlor som går att renovera om de är lite trasiga. Sittplaster i trädgården tycker jag aldrig att man kan få för många av. Vi har solen som flyttar sig runt vårt hus så att vi äter oftast frukost på framsidan och håller till på baksidan på eftermiddagen. Tyvärr så har vi träd som skymmer kvällssolen men då kan vi smyga in i vårt uterum och där är det varmt och skönt. Den här
träbänken
är så fin, älskar såklart att den är grön. Det passar så bra med teglet på vårt hus. 

 
 Ett otroligt vackert parasoll som passar så fint tillsammans med brickan med deras gemensamma nämnare, Asien. Tycker dock inte att man måste tänka att det inte passar till något annat än just den strama asiaktiska, den romantiska eller den bohemiska stilen. Jag tycker att den skulle kunna vara fin till teakgruppen också. Jag tror på att blanda det man tycker om. 

 
 Köpte hem fyra stycken Funkior i grönvit färgställning som jag ska ha som en kantväxt. Jag tror att den kommer att täcka bra. Jag tycker om färgen på dem, formen och strukturen på själva bladet. Det är så skönt nu att vädret är så bra att man kan pyssla i trädgården hela dagarna. Små avbrott för fika eller lunch och att jobba hårt. Det kan bli så stor skillnad på en eftermiddag, eller så syns det knappt alls. I morgon ska jag fortsätta med plattorna om det känns kul, annars så ska jag jordförbättra i stora rabatten och gödsla lite. Vi ses väl i veckan? Både här och på instagram. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: