Loppis och återbruk

Måndagsloppis

 
Engelska porslinstallrikar och serviser är något som finns på loppis i stort sett hela tiden. Idag fotade jag av en ganska tråkig form på tallrik men med ett så fint motiv. Som en tavla. Men desto mer jag kollar på ju mer blir jag övertygad om att mamman med barnet är helt livrädda för de ivriga jakthundarna. Eller är hon bara ivrig att ge sin man en kram kanske? Typiskt mig att skena i väg. Men den hade vart gullig som en liten tavla.  
 
 
Hittade två stycken krus från Rörstrand för en löjlig peng. Och en flätad papperskorg som jag ska ha vid skrivbordet. Det är så fint med såna här krus tycker jag. Användbara till att ha blommor i, slevar vid spisen eller bara som de är.
 
 
Hittade ett fint stycke tyg också. Är så nyfiken på vart det kommer ifrån. Skulle vara fint som klänning, ett draperi eller som kuddar kanske? Tänk vad fint det är med loppis ändå? Att man kan köpa så fina saker som någon annan har tröttnat på? Det sorgligaste jag vet är när man är till soptippen med trädgårdsavfall och så ser man någon komma med ett fullt släp med möbler som hade kunnat skänkas istället. Jag tror inte att folk tänker så långt många gånger. Det behöver inte vara enklare att åka till soptippen, det går faktiskt att beställa hämtning hos många loppisar så länge det är saker som går att sälja. När mitt arbete skulle göra sig av med skyltdockor som skulle kastas så beställde vi istället hämtning vilket känns så bra i hjärtat. Att ett företag som jobbar med välgörenhet kan använda dem ist för att de skulle slängas in i någon jätteugn. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: