Blommor och trädgård

I Söndags

 
 
 
Ni som följer mig på Instagram vet kanske att jag var på loppis i lördags och hittade lite grejer. Jag känner att det är nog dags att visa lite vad jag hittat den sista tiden, jag har fotat långt ifrån allt. Loppisfynd är ju ett av mina favoritinlägg att läsa hos andra och det verkar som att ni gillar det med. Men till Söndagen som var den mest fotade dagen på hela veckan. Signe och jag åkte till min stora glädje ( och hennes något mindre glädje) till Sofiero Blomster och trädgårdshandel. Vi köpte med oss en aprikosfärgad narciss och en narciss som heter Winston Churhill, den är vit och har en gul mitt. Så fina och de ska jag gräva ner i trädgården när de vissnat.  
 
 
Började lite smått att plocka i ordning i uterummet. Kanske blir det detta år vi får upp den gamla skoltavlan? Önskar mig ett nytt golv till uterummet men känns så onödigt egentligen. Hade det varit mer som ett växthus så hade det ju vart så mysigt med grus, ett golv i trä hade gett en mysigare känsla men inte alls praktiskt som sten. Äsch det får helt enkelt funderas på tills vi kommer på något genialt. Rutigt är en röd tråd kan man säga, det har faktiskt bara blivit så. Gissar att jag gillar rutigt. 
 
 
När vi skulle veckohandla så passade jag och Signe på att gå in på IKEA innan och köpa på oss lite servetter och då såg vi även denna behållare som ju är så trevlig att ha i uterummet. Vi hällde i all saft vi kunde hitta hemma och fyllde på med is. Så gott när man sliter i trädgården. För det ska ni veta att jag har gjort idag. Stuckit mig på rostaggar, björnbärstaggar, plockat mossa i gruset som rasat från taket då det regnat, konstaterat att vi har skogsmöss i alla rabatter vi har, tom i den gamla sandlådan där vi odlar kryddor. Hittat lavendel lite här och där i gruset så de ska jag riva upp och placera ut på andra ställen. Krukan med mynta är nästan bara rötter, som att myntan har ätit upp jorden, så den ska jag sätta i någon ny kruka. 
 
 
På min gata ligger en gammal spritfabrik, i folkmun kallad “Spritan”, där tillverkades under senare 1800-tal och fram till 1970-talet vin och sprit men är sen något år tillbaka fylld med blombutik, cafe & bageri, italiensk restaurang, butiker med både inredning och kläder, tatueringsstudio, frisör och det finns pilates och mycket mer. En av mina favoriter är Slottstallet som har en del nya prylar men också väldigt mycket vintage och en hel del franskt som ägarinnan letat upp själv. Det är absolut inte som att gå på loppis i prisläge men å andra sidan så slipper du leta ihjäl dig, här har du mycket serverat. Du kan också hitta något som ingen annan har som tex min superfina plåtlåda med Toile de Jouy mönster. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: