Blommor och trädgård

Veckan som gått

 
 
Veckan som gick började ändå hyfsat tycker jag. Sen blev det alldeles för mycket med mitt huvud som skrek stopp men jag bet ihop och körde ändå. Inget jag rekommenderar och jag måste bli snällare mot mig själv. Med deadlines är det svårt att dra i handbromsen tyvärr och jag inser att det inte är hållbart. Jag måste ta tag i detta nu. Jag lever inte det liv jag vill leva. Jag kan inte köra på i full fart i veckorna för att vara helt slut på helgerna. Det blir ingen glad av. Går igenom mycket tankemässigt just nu, vad vill jag jobba med? Ska jag plugga? Pendlar mellan känslor av att jag är körd för evigt och att jag kan vadsomhelst om jag vill. 
 
Om vi skiter i veckan och hoppar direkt till lördagen så blir det lite roligare. Jag åkte till loppis och fyndade en grön kista som är så himla fin grön. Jag vet inte vart den ska stå här hemma. Men det visar sig. Vackra ting löser sig alltid tänker jag. Det blev några mer fynd men jag visar dem senare i veckan tänkte jag. 
 
 
Åkte förbi ett vackert hav av solrosor och bokstavligen kastade mig ut ur bilen för att föreviga minnet. Nästa höst vill jag ett gult hav här hemma. 
 
 
I dag när jag lämnat Signe på ett kalas åkte jag förbi Flora Linnea och kollade in den här vackra axljungen som heter Erica Spiculifolia. Så fin och lite roligare än den vanliga man ser överallt. 
 
 
Hortensian och kärleksörten var också så fina. Alltså som jag avskytt kärleksört. Men nu tycker jag att den är fin. Gissar att det är den suckulenta känslan på den som jag inte gillat. Men nu så. Så fin!
 
 
Så vackra trä golv de har där inne. När det är en bräda på tvären så här, betyder det att det stått en vägg där eller varför gör man så? Någon som vet?
 
 
Fint med kärleksört i entrén. 
 
 
Fina betongplattor. 
 
 
Älskar solhatten. 
 
 
Och just. Dags att planera lökar inför våren. Viktigt faktiskt! Så att våra bin har lite mat till våren och kanske också för vårt eget välbefinnande? 
 
 
 
 
 
 

2 Comments

 • Anna
  8 september, 2019 at 21:45

  Jag har precis samma känsla för kärleksörten! I många år har jag ”hatat” den. Kanske för att min mamma har så många sådana i trädgården. Eller för att det är så tjocka träiga stammar. Men de senaste åren har jag börjat snegla på den och funderar på om det får plats en sådan i min trädgård. Tur att man kan ändra sig ☺️

  Reply
 • Anna
  9 september, 2019 at 10:51

  Hej, har inget vettigt att säga alls men vill ändå försöka sända lite pepp! Uppskattar din blogg så mycket. Hösten är intensiv. Tycker det ligger så mycket i att september egentligen är början på det nya året. Sommaren är då man får tid att landa, vila och reflektera och sen drar allt nytt igång. Skola, jobb, aktiviteter och allmänt omtag. Blir överväldigad varje höst även om det är härligt också. Klokt att försöka landa i allt det nya. Stor kram!

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: