Inspiration Vardagsrum

Vår tid är nu – Ninas vardagsrum

 
Jag gissar att ni som är lite extra förtjusade i mönstrade soffor la märke till soffan i det första avsnittet av den nya säsongen av SVT´s populära serie “Vår tid är nu”? Ja visst var det en soffa klädd i Job färgglada “Rabarber”. Den pålästa vet kanske också att mönstret Rabarber designades av Gocken Jobs 1969 och seriens första avsnitt utspelar sig i maj 1968. Men spelar det egentligen någon roll? Nej såklart inte. Jag njuter av att se den i rutan. Lite kul att veta är att just den soffan fanns på Bukowskis nätauktion i januari detta år. 
 
 
Josef Franks soffbord modell 2139 mjukar upp med sina runda form i vardagsrummet där möblering annars är ganska fyrkantig.  
 
 
Kinalampan är ett fint inslag i rummet tycker jag. Allrahelst för att den skapar lite liv med sina höjdskillnader. 
 
 
Bordslampor i samma stil som de som står på sidoborden
 
 
Även mattan som man ser i Ninas vardagsrum gick att buda hem på Bukowskis
 
 
Sidobord som passar superbra runt en soffgrupp för att kunna arbeta enklare med belysning och extra avställningsyta. 
 
 
Foto: Printscreen från SVT Play
 
Tänk vilket fint möblemang man kan få med bara äldre möbler och inredningsdetaljer. Visst ger våningen en lyxig grund att starta med och alla är inte lyckligt lottade med en vacker kakelugn men med mycket belysning och vackra textilier kan man komma så långt. Man behöver inte heller ge sig ut på nätauktioner utan de lokala loppisarna, lite tålamod och en gnutta tur så kan man komma undan riktigt billigt. Och in med lite växtlighet som en stor vacker monstrera, en färgglad bukett, lite detaljer som böcker och figuriner och mysfaktorn är hög! HÄR kan ni se första avsnittet av “Vår tid är nu”eller de andra säsongerna om du missat. Har du inte sett seriens alls så har du en perfekt serie att börja ett seriemaraton med regninga höstkvällar eller när höstförkylningen håller dig nerbäddad. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: