Mode

En bra bas

 
Detta inlägg innehåller reklamlänkar 
 
 
Tanken med min garderob är att ha en bra bas. Vissa plagg, eller ja egentligen alla, är ju värda att lägga lite extra pengar eller tanke på. Det behöver inte vara svindyra plagg, tanken att plaggen ska hålla i stil länge tycker jag räcker långt. Att fynda precis en sån garderob som man har tänkt sig på vintagemarknaden är inte det enklaste då man ska ha en del tur med både storlek och passform. 
För mig funkar det att skapa ett slags moodboard över garderoben i huvudet. Jag gillar också hösten och vintern på så sätt att man kan ta på sig nästan vad som helst under men alltid se välklädd ut med rätt kappa och skor. Man kan till och med komma undan med ett par mjukisbyxor under om man kommer på att man måste snabbt iväg. Att tänka så här gör att jag klarar mig så länge på en outfit och med planering så kan man hitta en tidlös look som håller länge och till många tillfällen. Vid partytillfällen åker mössan av eller pyntas med en brosch, skorna byts ut till ett par festligare. Men kappan fungerar ändå och sjalen lika vintrigt fin. Kanske sätta en stor fin brosch i sjalen istället? 
 
 
En kappa som liknar min svarta (som jag köpte på Filippa K för 4 år sen och som fortfarande är så användbar och snygg) är den här från & Other Stories (finns även i brun och svart). Jag älskar att kunna knyta kappan, jag tycker att det ser välklätt och mysigt ut. Sen så är ju en sån där riktigt mörkt blå en storfavorit hos mig.  
 
 
En enkel mössa när det är som kallast. Jag måste ha utsläppt hår med mössa annars ser jag för konstig ut. Jag tycker att det finns många finna mössor att välja på nu för tiden och många fina material. 
 
 
En sjal att svepa om sig är också mysigt, och det finns ju nästan inget värre en kall vinterdag än att frysa. Varm om huvud, hals och fötter gör allt! Gillar den här rutiga halsduken väldigt mycket. Den piggar upp looken lite. Älskar dock min halsduk i cashmere från Filippa K väldigt mycket och är glad att jag gjorde den investeringen. 
 
 
Jag är så fruktansvärt dålig på att köpa skor. På ett fashionistavis skäms jag massor över hur dålig jag är, men på ett klimatvis är jag stolt! Jag köper bara skor när jag behöver. Mycket för att jag tycker skor är krångliga. De ska liksom sitta riktigt bra, vara hållbara, fungera till många plagg, inte skava eller klämma och vara i en rimlig prisklass. De här från & Other Stories skulle jag vilja ge en chans. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: