Butikstips

New age is back – again

 
Kristin visar som bekant alltid så vackra bilder i sin blogg oavsett om det är lättsamma eller tunga ämnen som tas upp. Alltid så intressant och vackert skriver, ibland så tårarna rinner ner för kinderna men också för att jag finner inspiration inne hos henne. Nå, Kristin äger i alla fall en otroligt fin tarotkortlek med djuren som guider. Den är riktigt fin! Den jag har är på svenska och inte alls lika fin men budskapet i den jag har går in bättre om jag får läsa om kortet på svenska även om jag inte är alltför knackig på engelska. Mina kort hjälper mig att reda ut mina tankar och att känna mig lite peppad. 
 

 
Har ni kikat in på OhLaMoon.se? En väldigt fin och vilsam kristallbutik jämfört med de gamla rävarna som funnits länge. Det här med kristaller är ju inget nytt under solen men det verkar gå som i 20 års cykler. 70-talets hippiera med rökelse, kristaller, batik och kärlek. Sen kom en större våg igen under 90-talet då det var hett igen. Min moster Monika hade till och med en egen butik med kristaller, tarotkortlekar, doftoljor, böcker om healing och drömfångare. Ja vad hade hon inte? Norrsken hette den och låg på en liten gata inne i Piteå. För henne har det dock inte varit någon trend utan hon är fortfarande aktiv med sin reikki healing och annat. Hon är ganska så cool min moster faktiskt. Jag känner ingen som haft så många olika yrken som henne. Dagmamma, långtradarchaufför, massör.. you name it! En kvinna med riktigt mycket krut i! 
 
 
I alla fall. Oh La Moon har iaf ett så otroligt inspirerande utbud av kristaller. Tydliga texter också om varför man dragits till just den stenen. Kanske är det mest ytligt när man väljer sin sten, i alla fall över en dator. Jag vill gärna känna stenen i handen när jag köper den. Och det är lite så att man dras till vissa mer än andra. Ibland kanske färgen, ibland formen. Den här blå tyckte jag var helt magisk! Det är en Celestin och den säger att “det är dags att bryta gamla tankemönster som håller dig tillbaka från att vara ditt bästa jag”. Släpp taget om alla tankar som inte längre gynnar dig så att du kan börja leva mer i nuet. 
 
 
En jade roller för en lugnande mysig ritual när man ska lägga på sin ansiktscreme! Absolut inte nödvändig men absolut vardagslyx och avkopplande! Och kan man någonsin få för mycket av något av de två? Nej just det.  Bra för svullna ögon! Hey, var det någon som sa att jag borde köpt en för länge sen? 
 
 
Om man har svårt för att bestämma sig så kan ju ett nybörjarkit vara något? Tänk så fin julklapp!
 
 
 
Ja nu var det ju inte riktigt meningen att jag skulle göra nästan ett helt inlägg om en butik med kristaller och annat spirituellt. Många som tycker det är nonsens med kristaller. Såklart sätter jag inte mig och tuggar på en sten en fredagskväll men om de så bara kan ge mig en stund av tankar som svävar bort eller få vila ögonen på något vacker så är det ju värda det. Det är nog lite placeboeffekt men om jag kan känna mig lugnare, tryggare, snyggare eller mer kreativ så är det ju så fint. Om en sten kan lugna någon som kanske ist skulle äta medicin så är ju det himla fint.  Ett citrinkluster köpte jag förra sommaren och den ligger på min hylla här i sovrummet och sprider glädje och värme just för att den är så varm i sin färg. Fram med fler kristaller under julgranen! 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: