Helsingborg

En grå novemberdag

 
Andreas var ute med några kompisar igår så idag var det min tur att skjutsa Hedvig till friidrotten. Istället för att åka hem under tiden så gick jag och Signe in på Fredriksdal. Helsingborgs skansen kan man säga. 
 
 
Vi började vid stadsdelen där det står hus från 1700-talet. Vi tänkte besöka den gamla lanthandeln men den är nog bara öppen vid speciella tillfällen. 
 
 
Älskar det gamla planket. Och gatustenen. Och gatubelysningen. 
 
 
Vi gick upp till den gamla tandläkarmottagningen som är lite spännande att kika på. Tusen frågor som jag sparar så gott jag kan på. Den där tandläkarstolen är jag inte sugen på, fy så läskig den ser ut.
 
 
Ett klassiskt läkarskåp. 
 
 
All färg jag fick i somras är som bortflugen. 
 
 
Hästarna ( jättestora) stod och nafsade varandra på halsen. Undrar om det är någon slags variant på att klia varandra på ryggen. Så vackra djur. 
 
 
Vi gick vidare till det väldigt gamla huset som tyvärr var stängt. Men så fint. Fint med de välkomnande kransarna som skapar lite tidig julkänsla. Och så himla fint det är med gräs på taket. 
 
 
 
OM jag hade haft en gammal butik så hade jag definitivt haft en sån här vacker kassapparat. 
 
 
Sen gick vi in på Flora Linnéa som hade många fina kaktusar och sukulenter. 
 
 
Exakt det här bordet skulle jag vilja ha som köksö. 
 
 
Vackert med växter i våningar. 
 
En ganska lugn helg blev det. I går var jag och tjejerna på stan och asiatiskt, spanade in nyöppnade Myrorna och köpte sen med oss godis hem och kollade på Harry Potter. Idag har jag städat, varit på Fredriksdal och ser fram emot att se ett avsnitt av Peaky Blinders innan det är dags att sova. Mår lite halvkrassligt, hoppas att lite sömn kan hjälpa. 
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: