Loppis och återbruk

Josef Frank bland loppisfynden!

 
Dagens loppisrunda blev ganska lyckad faktiskt! Det blev ett par fynd. Förra sommaren så skulle vi köpa klassiska brassestolar som vi kunde ha med oss till stranden ( är det bara vi som känner oss så gamla att man liksom inte orkar ligga ner eller sitta på filten när man ska äta?) men det visade sig vara helt omöjligt att få tag ett par förra sommaren som ju var den varmaste sommaren i mannaminne. De var slut överallt och inte ens online kunde man få tag i några. Så nu när jag hittade ett par rödvita, ganska fula så slog jag till. 25 kr styck. Som en glass typ. Det blev också en käpphäst till barnen som har värsta hoppbanan i trädgården. Nu har de tre hästar i sitt stall. Två stycken tabletter från Svenskt tenn och mönster av Josef Frank fick också följa med hem. Inte de billigaste men ändå mycket billigare än Svenskt Tenn och miljösnällare. 
 
 
En pläd i ull i så fina färger. Nästan som linnefärgad med mörkt röda ränder. Tänker att den ska få bo i uterummet. Det finns inget tvättråd på som kan beskriva vilket märke eller om den är behandlad men jag hoppas att den är ok. Läskigt annars med flamskyddsmedel som finns i många gamla filtar. Ull har ju dock ett naturligt skydd mot eld i sig så jag hoppas att den är okej. 
 
 
Ett grytunderlägg som ser ut som ett päron. Tyckte den matchade mina underlägg från Svenkt tenn som jag har sen tidigare i mönstret Notturno. Tror att den ska få bo i uterummet den med. Det blev en uterumsloppisrunda tror jag. 
 

 
Och så ett rullbord på gamla hjul med smart funktion. Ett “hemligt fack” som kan få innehålla kanske lite spel eller kanske bra att ha grejer som servetter, ljus eller kanske tidningar. Time will tell. 
 
 
Tabletterna med tulpanmönstret från Svensk tenn har som en tunn guldkant runt sig. Jag tror inte att de har det längre, jag har i alla fall inte det på mina nya. Fina i alla fall. Så roligt att det dök upp något från Svenskt tenn till slut. Sällan man ser det på loppis, i alla fall där jag bor. 
 
Annars har det varit en lugn lördag. Jag och Andreas har monterat ner planket som pläden hänger på. Reglarna har börjat ruttna så vi var tvugna att byta ut dem. Sånt tråkjobb. Mycket av våra pengar har gått till tråkig saker på huset. Det tråkigaste har absolut varit att koppla på sig till kommunalt avlopp vilket kostade lika mycket som ett helt nytt kvalitetskök. Saker som inte syns är ju så tråkiga. Man byter ju hellre till ett nytt tak än byter rör i backen liksom. Sommarens projekt kommer att bli att byta ut träslipers i trädgården som håller på att ruttna, det får bli en mur i sten. Får nog visa er sen vad jag menar. Känns som att vinterns milda vintrar skapar problem med att trä ruttnar, mossa växer extra frodigt både på taket och i gräsmattan. Apropå gräsmattan, förra året körde vi mossrivaren och det var ganska dåligt år för i och med torkan så tog den sig aldrig. Det blev en massa kala fläckar och nu har maskrosorna tagit fäste. Så idag har jag gått bananas med hönsgödsel så det stinker i hela trädgården. Vi får se om vi står ut i morgon när vi ska montera resten av planket. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: