Köpenhamn

24 timmar i Köpenhamn – dag 2

 
I den fina matsalen åt vi en ekologisk frukost. Fina skålar med youghurt och bär, darjeeling te, croissant och annat gott. Älskar den ombonade känslan med växter och mycket trämaterial. Hotellet vi bodde på heter SP34 och ligger nära Norreport, perfekt avstånd till både shopping och tågstation. Och golvet! SÅ fint med målat trägolv som slitits ordentligt. 
 
 
Första stoppet. Beau Marché, som också har ett härligt trägolv. Så mycket fina prylar och hela butiken är så inspirerande. De flesta prylarna är ju så dyra att det stannar ju tyvärr vid inspiration för det mesta. 
 
 
Så fantastiskt mjuka kuddar! Jag stod och klämde på dem länge länge och hade förmodligen inte ångrat den någonsin men prislappen var så pass saftig att den fick stanna i drömmarna.  Vilken som helst av de ljusa randiga är mina favoriter. 
 
 
Så himla härlig känsla med skyltdockan!
 
 
Så fina utemöbler utanför Beau Marché. Visst vill man bara slå sig ner med lite ost, kex och vin?
 
 
Sen gick vi vidare till The Apartment Pop up shop ( fler bilder kommer i annat inlägg, känner att jag behöver skriva av mig en hel del om det) och där var shoppingsuget ännu högre kan jag säga. Och Klövertapeten av Josef Frank som jag tog hem tapetprov på tidigare i våras kommer verkligen fram i det här rummet. Den behöver komplement för att poppa. Jag tror att den blir rätt så tråkig om den inte har något som hjälper den på traven. Mycket fina prylar och textilier i denna butik. Och så fint att gå på samma färgskala, bryta av med trä och glas. 
 
 
Kolla in den här uteserveringen. Älskar den lilla volangkanten och att de har satt kakel utomhus.
 
 
Ännu mer blommor på vägen till Hay House. Mycket torkat och färgglatt!
 
Vi var också in på Hay House som har en helt fantastisk våning med utsikt över Ströget. Drömmer alltid lite om hur jag skulle vilja ha det om jag bodde i den våningen. Jag har redan bestämt var kök, vardagsrum och bibliotek ska ligga. Borde ju ha fotat mer därifrån inser jag ju nu. Ska försöka komma i håg det till nästa gång. 
 
 
Här ser ni trappen på Hay House. Där till vänster skulle jag haft biblioteket. 
 
 
Fina tallrikar som vi sett sen länge på bland annat Artilleriet men att se dem så här tillsammans! WOW! 
 
 
Mycket fint på köksavdelningen. Personligen känner jag mig rätt så trött på stänkmönstret trots att jag inte har något själv. Men det rostfria däremot. Kan absolut tänka mig en tekanna, glasskålar och en sockerströare faktiskt. 
 
Summan av kardemumman. Mycket färg! Personlighet! Och så himla härligt. Jag köpte trots det bara en vit manchesterklänning på & Other Stories men jag har med mig sååå mycket inspiration hem och man får ju lov att vara lite ekonomiskt smart. De flesta prylar man ser i Köpenhamn går ju att beställa i en svensk nätbutik för att slippa den danska kronan. Brukar köra det lite som en regel. Allt som INTE finns att få tag på hemma kan man köpa, för det är så jobbigt när man ångrar sig. 
 
Efter Hay house, spanade vi efter Hendricks Gin, en snabb tur in på Stilleben och & Other Stories sen så kände vi oss ganska nöjda faktiskt. Köpenhamn är så himla fantastiskt. Det finns så mycket att se och man kan strosa runt i all evighet. Ett tips är att skippa de största gatorna och att markera i google maps vilka ställen du ska till så kan man ta lite knasiga ägar och inte hamn alltför fel. 

 
 

1 Comment

  • Anonym
    24 juni, 2019 at 15:27

    Verkar ju superhärligt!

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: