Köpenhamn

24 timmar i Köpenhamn – dag 1

 
Det första vi gjorde när vi kom till hotellet var att öppna alla fönster på vid gavel då temperaturen låg på 27 grader. Och fin utsikt fick vi. Det är ju så fint med alla gamla hus och färgerna som smyckar fasaderna. 
 
 
Här skulle vi sova.
 
 
Hungriga som vi var så gick vi till Torvehallerne och spanade in ostron och ostar men köpte något mer lätt att äta till kvällsmat som en baguette med konfiterad anka på Ma Poule. 
 
 
Och jag kunde så klart inte låta bli att spana in deras torghandel med grönsaker och blommor. 
 
 
Så himla fina buketter. Enkelt men spännande. Jag tycker man ser ganska tydligt hur danskarna ligger i framkant om vad som är inne just nu. I Sverige är det svårt att hitta en sån här bukett. De flesta blombutiker som jag brukar vara in i har fortfarande samma gamla vanliga buketter som de alltid har haft. Just därför föredrar jag att köpa en bunt med samma blomma om jag köper något. 
 
 
Ja ni ser ju mixen! Helt otroligt vad härligt!!
 
 
Pionerna alltså!
 
 
En hel del torkat också. Vi har ju massor av lavendel här hemma och jag blir riktigt sugen på att samla ihop till en sån stor fin bunt själv. 
 
 
Och så brudslöja i regnbågens färger. Inte riktigt min melodi faktiskt men säkert fint på rätt ställe. Det verkar dock vara en trend som nått Sverige då man till och med kan köpa det på mataffären här hemma. 
 
 
Avslutar med några duniga svanungar och deras mamma. 
 
Hoppas att ni har haft en fin midsommarafton. Vi  bakade tårta, var på Sofiero och firade och hemma i trädgården och grillade och spelade sällskapsspel. Det kom ju en del regn i går så det var så mysigt att vara i uterummet och spela tillsammans. Vi hade bestämt oss för att lägga bort mobilerna nästan hela dagen också och det är ju så skönt.  Men ja, till i Onsdags nu då! Jag och Andreas var i Köpenhamn för att gå på konsert och passade på att lämna väskan på hotellet och sen sticka till torvehallerne som har både restauranger och butiker. Som en saluhall kan man säga. Så mysigt att strosa runt där och spana in ostar, köksprylar och färska kryddor. Eftersom det var strålande sol och magen kurrade så köpte vi en varsin baguette med konfiterad anka på Ma Poule. Efter det var jag absolut tvungen att kolla på blomsterutbudet och det är verkligen så inspirerande med torghandel i Danmark. Hade det varit billigare och närmare så hade man varit där och unnat sig varje dag. Jisses vad danska kronan är hög just nu! Hade ingen möjlihet att ta med mig blommorna just där och då men inspirationen följde absolut med. Har så mycket andra fina bilder att visa er från bland annat The apartment pop up shop och Beau Marche men det får bli i ett annat inlägg.
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: