Antik och auktion

Vackert linnetyg och mod

 
Häromdagen då vi var i Mariefred och vi var på väg till bilen för att åka till mamma så såg jag en söt liten loppis och antikaffär och tog en snabb titt därinne. Ja ni som följer mig på instagram har ju lite koll redan. Det är i alla fall ett överkast i linne, ett riktigt tungt vackert tyg. Mönstret heter Nympheus och finns hos engelska GP & J Baker. Jag tror att det är ett överkast för en enkel säng för det blir helt enkelt fel om man lägger ut de på en dubbelsäng. Jag tror ändå att jag ska ha det som ett draperi och det som blir över får bli kuddar. Men det är himla fint som överkast också även om mönstret hamnar fel. Just, här på bilden ser ni också ett av sängborden som jag valde för presentkortet på Norrgavel. De passar ju rätt så bra tillsammans. 
 
I dag kom vi hem efter 8 dagar borta. Vi har gjort så himla mycket de 8 dagarna så det känns som att jag har varit borta i 14. Och det hinner hända så mycket i trädgården på en vecka. Varför känns det inte så när man är hemma? Hursom, skönt att vara hemma. Väskorna är urpackade, en tvättmaskin är i gång och nu ska vi kolla på ett av de sista avsnitten på Big little lies som vi inte hunnit kolla på då vi har varit iväg. Jag passade på att ta ett tarotkort också. Jag brukar ställa en fråga och så drar jag ett kort som känns rätt. Den här gången frågade jag mig vad jag ska göra med alla mina funderingar. Jag fick upp kortet som föreställer mod. Och här kommer vad kortet svarade. 
 
Detta kort visar en liten vild blomma som trots utmaningen av klippor och stenar funnit sin väg upp mot ljuset. När vi står inför en svår situation har vi ett val. Vi kan vara förbittrade  och försöka finna någon eller något att skylla på. Eller så kan vi möta utmaningen och växa. Blomman visar oss vägen när dess passion för livet leder oss ut ur mörkret till ljuset. Det är ingen idé att kämpa emot livets utmaningareller försöka undvika eller förneka dem. De finns där, och om fröet ska utvecklas till en blomma gå igenom dem.Var tillräckligt modig att växa och bli till den blomma du är menad att vara. 
 

1 Comment

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: