Tankar och funderingar

Tänker på precis just nu

 
Hade egentligen tänkt göra en veckans lista men jag var inte alls sugen på det visade det sig. Har mest suttit i soffan ikväll och läst lite bok under tiden som Hedvig har borstat och plattat mitt hår. Så himla skönt när hon pysslar med mitt hår. Oftast vill hon inte men ibland så. Dagen har varit ganska lång och vi sov ganska länge. Städade undan lite i köket och skurade golvet i köket med linoljesåpa. Sen åkte vi på loppis ( som låg intill fältet ovan) som hade massor av fina saker. Inga fyndpriser direkt men ibland kan det vara så skönt att gå in på en loppis där allt är fint och det är noga utvalt. Loppis är ju inte bara leta bland skräp och att allt kostar 20 kr. Ska göra ett inlägg om det senare i veckan. 
 
Lite tankar just nu:
 
Kan jag bara hitta ett bord till köket? Har letat och letat. Jag vill ha ett runt bord som ska vara så pass stort att många får plats runt det, kanske 6 personer. Och så ska det vara iläggsskiva så att man kan vara riktigt många. Det ska också passa ihop med våra Thonet stolar i mörkt brunt, färgen Coffee. Letar ständigt på nätauktioner, blocket och loppisar men jag hittar inte just det där bordet. Vill absolut inte ha för mycket ben under det som begränsar sittplatserna. Det kan störa mig så enormt när man sitter rakt upp i ett bordsben. Slagbord till exempel, så fina men så störiga. 
 
Färgade mina ögonbryn häromdagen. Trådade och fixades. Så just nu är jag en blondin med väldigt mörka ögonbryn och det känns väldigt ovant. De ska inom en vecka bli ljusare. Längtar tills dess. Just nu känner jag mig som Björne i Björnes magasin. 
 
Vi måste fixa gästtoaletten. Det är ett väldigt litet utrymme med toalett och handfat. Handfatet är gammalt och så himla fint. Jag har hittat ett gammalt klassiskt spegelskåp på loppis för femtiokronor som ska upp där men en lampa måste höjas först, tror att vi behöver en elektriker till det. Toaletten ( alltså wc stolen) är också gammal och väldigt låg. Det är en sån med spolknapp i sidan. En gammal IDO från femtiotalet som jag faktiskt gillar mer och mer. Golvet skulle jag vilja byta till ett rutigt från byggfabriken. Får återkomma till detta med både bilder på toaletten och ett moodboard. 
 
PMS. Vissa dagar är värre än andra. Så jäkla taskigt att man ska behöva stå ut med det. Varje gång jag “drabbas” så fattar jag ju inte först varför jag mår så dåligt. Inte fyskiskt. Men i huvudet. Nästan varje gång så blir jag full av ångest och känner att inget liksom är meningsfullt. Lika bra att flytta från huset eftersom inget någonsin bli av, (vilket det ju faktiskt visst blir även om det inte går i den takten jag drömmer om). Barnen älskar såklart under dessa dagar att vara extra slarviga och lämnar saker efter sig precis när jag städat klart. De är ju barn, och de är ganska duktiga på att vara i stunden och de springer raskt vidare till nästa grej. Och då blir jag så ledsen inombords och känner att jag behöver aldrig mer städa för att jag får liksom aldrig göra något annat annars. Men det hade ju liksom inte fungerat det heller. 
 
Nej nu så måste jag gå och ta en huvudvärkstablett och sova lite om jag ska jobba i morgon. Kan dock bara se tillbaka på den här semestern som en fin semester med leendet på läpparna. Det blev ju ganska bra ändå. Blandat med både nytta och nöje. Framför mig har jag ett draperi att hämta ut, många soliga dagar ( det är ju fortfarande sommar hallå!) , en alldeles ny bok som jag köpte idag och så längtar jag tills att alla loppissommargäster tröttnat på loppis och hyllorna är fyllda igen. För ja den här sommaren har varit ganska så tråkig när det gäller loppis. Kom precis på att jag har ett tradera paket på väg hem till mig också! 
 
Om du läste hela vägen hit.. fin vecka till dig!! <3
 
 

2 Comments

  • Isabella
    14 augusti, 2019 at 14:30

    Såg ett väldigt fint runt bord i mörkt matt trä med tillhörande iläggsskiva på affären ”retro” i Höganäs – öppet på helgerna.

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: