Butiker

Span på byggnadsvård

 
Dörren som jag slipat har jag planerat att måla med linoljefärg. Har funderat på att behålla den naturell men det är lite skavanker som inte känns så fina. Jag vill dessutom följa upp den gröna tråden vi har här hemma så idag bar det av till Malmö för att kolla på olika nyanser av grönt. 
 
 
Inte alla som var sugna på att gå in där. Tur att det fanns en bänk utanför i solen. 
 
 
Signe var i alla fall pepp. Hon vet nämligen att det finns papper och kritor för barnen där inne. Försökte verkligen få på henne ett par snyggsneakers men idag valde de bekvämt. Kanske lika bra det. 
 
 
Många fina nyanser att välja på. Och ett grön linoljefärg kan bli olika beroende på hur den blandas ut. Bara det gör mig förvirrad. Måste läsa på om hur jag ska måla och om lättantändliga trasor och sånt. 
 
 
Den dagen vi uppdaterar vårt kök så vill jag ha en rostfri bänk. Den vi har idag är i svart sten och svårtstädat i kanter. Den känns väldigt hård mot själva köket. Gillar den inte alls men tänker att det kanske går att sälja vidare den dag det är dags. Vårt kök fungerar okej just nu men det är ett väldigt litet kök och vi har nästan ingen bänkyta alls att arbeta på. Vi har också väldigt många störande objekt som är ivägen för att få en bra planlösning. Vårt kök är väldigt avlångt och säkert 6-7 meter långt. I det så har vi två fönster och fyra dörröppningar så ingen vägg är hel. Det kräver en smart planering. 
 
 
Många fina golv. Mina favoriter är de som är lite enklare. Rutiga är fina. 
 
 
Fin toalett. Högspolande, heter det så? 
 
 
Det här golvet är så fint och känns lyxigt i ett kök tycker jag. 
 
 
Det här tycker jag hade varit så fint inne på vår gästtoalett. 
 
 
Vackra målade spegeldörrar. Den bakre. Ser ni? Grön. Typ så tänker jag mig den. Jag vill inte ha en för mörk eller för ljus grön. Den får inte heller vara för kall eller ha för mycket gult i sig. 
 
 
Gillar det här handtaget. Tror att orginalhanddaget i vårt hus var mässing, eller i alla till gästtoaletten. Jag känner dock att ett silvrigt passar bättre in hos oss. 
 
 
Velar mellan nyanserna Skruttgrön ( älskar namnet, skrutt liksom), thottgrön eller övedsgrön. Måste nog beställa hem en burk av varje för att vara helt säker. Det är ju ett viktigt beslut. 
 
 
Många fina nyanser. Tänker att om både Byggfabriken och Qvesarum kör på Ottossons linoljefärger så finns det någon anledning att leta vidare? Behöver man ha ännu fler val?
 
 
Det är som en godisbutik här inne. Man vill nästan vara lite som Pippi. Ta fram en guldpeng och ta med rubbet hem. Måste dock slå ett slag för loppis. Jag köpte gamla fönsterlås på loppis för en femma styck. Har man en som är trasig så kan det ju bli konstigt att köpa en helt sprillans ny glansig. 
 
 
Efter Byggfabriken så gick vi till Qvesarum som ligger på samma gata. Gillar deras stora fina fönster!
 
 
Vi behöver mer ventilation här hemma och vi har sen tidigare bara ventiler i gjutjärn och så ska det såklart förbli. Måste ta tag i det ganska snart till och med. 
 
 
Spanade in golvtegel som vi är lite sugna på till hallen. Jag är ju dock ganska allergisk mot fog och teglet behöver ha en lite bredare fog då det inte läggs på samma sätt som ett klinkergolv. Kanske vänjer man sig? Kanske går det att få det med något smalare fog? Tycker att det känns varmt och trevligt att komma hem till en hall med tegel. Praktiskt också, tänker att det är enkelt att hålla rent och att smutsen kanske inte syns så tydligt? En hall har ju en tendens att samla på sig en del smuts och städa vill jag då inte göra varje dag. 
 
 
Fint med såpat trägolv i ett badrum. Drömmigt! Tänk om man inet hade behövt bry sig om sånt alls? Att vattnet bara höll sig där det hörde hemma. 

 

2 Comments

 • Therese - Qvesarum
  9 augusti, 2019 at 16:43

  Vad kul att du var förbi vår butik i iMalmö. Tegelgolvet går att lägga med mindre fog eller ingen fog alls om man inte vill ha det. Det är dock lättare att lägga om man har en bred fog. Om man lägger det utan fog får man vara beredd på att det kan samlas lite damm och Skrufs i de små gliporna som blir mellan stenarna. Men om man kan tänka sig att leva med det så är ju ett fogfritt tegelgolv bara så fint!

  Återigen – tack för besöker!

  Therese Malmqvist,
  Qvesarum

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: