Hem till salu/Sålda hem

Snogeholmsägen 951

 
I Snogeholms strövområde i Sjöbo ligger ett fint litet annorlunda tegelhus. Huset står på en gråstensgrund och är rest i handslaget tegel. Det är ganska litet så det skulle kunna passa fint som sommarhus eller för den mindre familjen. Jag får lite känslan av Engelsk landsbygd och tänker mig rosor som får klättra vid huset. Gillar dock hur mycket den där ormbunken faktiskt tillför, tänk bort den för en sekund. Visst hade det blivit ganska stelt utan den?
 
 
Ganska brandt trappa upp till övervåningen och jag tänker mig den målad i en mörk djup röd. Slipa golvet i hallen. In med en radiator i gjutjärn. Vackra gröna blommor i fönstret. Måla lister och dörrposter i någon annan färg än trappan. Kanske en tapet? En William Morris? Som för att liksom visa direkt att här är det ingen tvekan om att det är England som styr inspirationen. Ett halvmånebord vid fönstret med någon liten lampa. 
 
 
 
Ett sovrum i ändå ganska fin tapet. Kanske går att spara? Den påminner mig om en ganska ful tapet vi hade i hallen när jag var liten. Tapetserat någon gång på tidigt 80-tal. Vår var dock orange och brun randig och gjorde vår hall till en mörk dyster grotta. Säkert väldigt cool då det begav sig. Den här i rosa ger dock en lite lättare känsla och är så mycket enklare att få in i min engelska tanke. Så vad tycker ni? Jag samlade på mig lite bilder för att visa tanken jag vill visa. 
 
 
 
 
 
 

Alla bilder kan ni hitta i mina Pinterest mappar där ni hittar mig under namnet Elisabeth Terese. Gillar ni inlägget så klicka gärna under inläggen så vet jag vad ni vill se mer av eller tycker mycket om. Nej nu är det dags att kicka i gång dagen, det ska bli riktigt varmt och vi ska bada! Dags att väcka minstingen i familjen som älskar att sova. Vi ses sen! Och tack för att ni läser, många nya, välkomna hit!

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: