Blommor och trädgård

Lerhamn och torkade växter

 
En dag förra veckan när barnen var hos kompisar så åkte jag och Andreas till en loppis i Lerhamn som jag sett skyltarna till när jag åkt förbi där innan. Jag hittade dock ingenting som jag ville ha. Känns inte som att det har gått så bra med loppislyckan nu i sommar om man bortser från tyget. Det märks tydligt på loppisarna att många besökare har varit där. Många hyllor är rensade och på min favoritloppis är hyllorna ganska tomma mot vad de vanligtvis är. Så det ser jag framemot med hösten. Att hyllorna kommer att fyllas och att sommarbesökarna åker hem. 
 
 
En så fin bricka i Gröna Anna! Dock alldeles för repig.
 
 
Fint där i Lerhamn, mycket mindre men också lugnare än både Mölle och Höganäs.
 
 
När jag kom hem så tog jag tag i den enormt höga blodtoppen som låg ner i rabatten. Jag vet inte om det går att torka den men istället för att slänga på komposten så klippte jag ner den lite och hängde upp den i en bit snöre. Klippte ner lite lavendel också. Jag borde dock ha gjort det tidigare innan blommorna har slagit ut men ja nu fick lite bli som det blev. Kanske kommer det upp nya blommor där jag klippt så jag hinner med en omgång till innan hösten är här på riktigt. 
 
 
Jag passade på att torka lite oregano också. Gott på pizzan! Vi har förresten köpt ett pizzastål så nu får vi så himla goda pizzor här hemma. Riktiga knapriga bottnar och alla får fixa vad de vill på. Vi hade gäster i går och gjorde pizza med chevre. Så himla 
 
 
 
Blodtoppen alltså. Den var nog nästan 2 meter, inte undra på att den inte orkade stå upp till slut.
 
 
Här är den min lilla skörd. 
 
Jaha. Sista semesterdagen är här. Om jag känner mig redo att börja jobba? Nej inte ett dugg faktiskt. Jag njuter så av att kunna vakna när jag vill, äta frukost i lugn och ro, åka till stranden, gå på loppisar och att fixa här hemma. Allt sånt som jag inte hinner med annars. Har nog aldrig behövt semester så mycket som i år. 2019 har varit ett väldigt tufft år hittils så en lugn sommar utan stress har gjort mig så gott. Vi har hunnit med så mycket. Rensat hemma, mamma har varit här, vi har varit i Stockholm och vi har varit här hemma och gjort massor av utflykter. Precis lagom tempo. Nej nu är det dags för frukost, klockan är ju ändå halv tio. Nu ska jag maxa den här dagen!

1 Comment

  • Anonym
    28 juli, 2019 at 12:07

    Jag tycker ju att det är så mysigt med loppisar, särskilt sommartid. Kan tänka mig att det är många som tänker likadant 🙂

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: