Blommor och trädgård

Favoritkrukväxt just nu och lite vad jag köpt på semestern

 
Pelargoner i all ära men favoriten just nu är vad jag tror heter Älgbräken. Jag frågade i blombutiken när jag köpte den och hon sa Älgbräken. Jag trodde att älgbräken såg annorlunda ut, med typ horn ute i topparna men det kanske finns fler varianter. Hur som helst så gillar jag den, tycker om att bladen är lite ludna och att det är lite annorlunda i formen mot vad mina vanliga krukväxter brukar vara. 
 
 
Jag har ju köpt tyget också som ni läst om tidigare inlägg. Eller ja ett överkast till en enkelsäng är det faktiskt, som går ner till golvet på alla sidor. Jag har bestämt mig för att göra ett draperi och kuddar av det. När vi väntade barn nummer två så behövde vi ett rum till. Eller ja, inte direkt men så småningom skulle vi behöva. Så vi delade upp vardagsrummet som var ca 8 x 3,5 m till ett sovrum och ett mindre vardagsrum. Så vi sover alltså granne med köket men i så långt bort som spis och sånt som är möjligt. I vårt kök har vi 4 dörröppningar och två fönster så vi har tagit bort två av innerdörrarna för att det skulle vara väldigt störigt med att ha dörrar överallt. Så ett draperi blir det och så kan man få se tyget nästan hela tiden. Ett överkast ser man ju mer sällan om det är i sovrummet. Dessutom så har vi ju planer på att måla den skrapade dörren grön och vi har redan detaljer i köket som är gröna. Så det blir nog fint ihop. I Stockholm köpte jag pärlans kolor också. Såklart. Måste man alltid ha. Och en sockerströare från HAY har det också blivit.
 
Vi väljer mellan Thottgrön och Bladgrön, men eftersom jag provmålade lite igår så lutar det mot Bladgrön. Den passade helt enkelt bäst in i vårt kök. Men herregud vilken tid det kommer att ta. Förmodligen flera månader. Torktiden är lång. Man kan skynda på den med terpentin men det ska tydligen lukta väldigt och jag tror inte att jag är så sugen på det faktiskt. När jag tänker efter så är det inte bara dörren som ska målas med linoljefärg utan även dörrfoder på två dörröppningar till. Om man vill ha det i samma färg såklart. Ja nu fick jag något att tänka på. Svårt med dörröppningar också om de ska stå och torka i flera dagar när man går igenom dom hela tiden.

2 Comments

 • Anna
  15 augusti, 2019 at 11:41

  Vilket fint tyg/överkast! Och vilken fin blogg 🙂
  Är också en loppisälskande Skånetjej ( kan man kallas tjej när man fyller 45 snart?) fast jag bor österut i Kristianstad.
  Blev så sugen på alla loppisar och caféer men det känns lite långt att åka sådär spontant. Får nog planera in det ordentligt, en heldag eller så..
  Ha de fint //Anna

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: