Veckans lista

Veckans lista 3/19

Detta inlägg innehåller reklamlänkar
 
 
Foto: Kvänum
 
Drömmer om ett kök här hemma som är funktionellt. Trots att vår kök är ganska stort så har vi knappt någon förvaring. Vårt kök är ganska avlångt och är ca 7 meter långt, men trots det så är det ganska konstigt planerat. Eller ja, egentligt inte så konstigt planerat, jag förstår att det har blivit som det blivit med 4 dörröppningar ( en till trapphuset till övervåningen, en till vardagsrummet, en till hallen och vårt sovrum) och dessutom ett fönster på en vägg som inte har en dörr och så ett fönster på en av långsidorna. Fönster är ju inget problem egentligen med dörröppningar är ju. På ena långsidan har vi dessutom en kamin mitt på. Vi har så dåligt med ytor att laga mat på och det funkar bäst att vara själv i köket om man ska laga. Hursomhelst så är ju det här köket från Kvänum och som heter Karleby mandel så otroligt fint med sitt vågiga glas. Älskar att det är glas men att man kan komma undan med “fula” saker där bakom. 
 
 
Hertha Bengtssons servis “Koka Blå” går just nu att hitta på Bukowskis. En fin servis tycker jag. Jag gillar de lite mer robusta serviserna som känns lite mer vardag och lite mer för rustik mat. 
 
 
Snart dags att börja med att förså de blommor som kräver lite mer tid eller som kan planteras ut i maj. Jag sprang på Rölleka förra sommaren som jag föll för så fort jag såg den. Det är ju egentligen en blomma som växer som ogräs överallt och då oftast i vitt. Ni vet såna som man försökt dra upp när man var liten och var omöjlig att knipsa av? Man fick med hela plantan? Hursom så var den så fin i rabatten för att få in lite vildare känsla. Helt magisk tillsammans med lampborstgräs. Hos Impecta finns de att köpa redan nu. Jag är lite sugen på att beställa hem lite fröer men måste nog kolla igenom sortimentet lite innan jag slår till. 
 
 
Supersöt blus från HM´s kollektion med Lexie Smith. Tänk så fin med ett hårband till och så lite slarvigt uppsatt. Snyggt och vårigt. Gärna med en paperbag byxa till. 
 
 
Foto: Svensk fastighetsförmedling
 
Ett sött litet sommarhus att ta hand om i sommar kanske? Tycker att detta var ganska sött. En en hel att göra på huset om man vill ta det tillbaka till materialen som huset förtjänar men det kanske är en fördel? Jag drömmer lite om ett sånt projekt. Men realisten i mig säger att jag inte har tid, pengar eller kunskap. Just nu drömmer jag, det får räcka. Det här lilla huset ligger i Bollnäs. Men i alla fall, tänk er en slingrande liten grusgång, grön gräsmatta, randiga gardiner i fönstren, dörrarna på vid gavel, prunkande rabatter… 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: