Veckans lista

Veckans lista 7/19

 
Detta inlägg innehåller reklam
 
 
Min absoluta favoritmapp på Pinterest är Gardening and Flowers. Förra året blev det en del Dahlior, är lite osäker på om jag ska sätta några nya i år men jag lär ju ångra mig till sensommaren om jag inte gör det. Jag är inte heller så jättesugen på att odla 25 tomatplantor eller 25 chiliplantor som förra året. Något jag däremot är mer sugen på är massor av blommor som jag kan plocka. Jag tänkte att jag kanske ska försöka sprida dem fritt och så direkt i jord. Jag känner inte för att ha 75 plantor att vattna som det nog nästan blev förra året. I år har jag köpt en påse kamomill som jag tänker ska bli en vilding i trädgården. Är ganska nyfiken på om ramslöken överlevde och kanske till och med har spridit sig, och hur gick det för pärlbusken och kransveronikan? Jag hoppas verkligen att det kommer mer vatten ( lagom) så blommorna får en chans. Och såklart en hel del sol. Snödropparna är i alla fall uppe och några tulpaner är på väg upp. 
 
 
Det här skåpet skulle jag verkligen vilja ha någonstans. I uterummet kanske? Ja i uterummet hade fått bli. Fullt med servetter, ljus, porslin och bestick så att man slipper hämta allt inomhus. Finns just nu att buda på hos Bukowskis. 
 
 
Åh! Love at first sight! Så himla fin liten ask som så gärna hade fått stå på mitt sängbord! Från Tambur.
 
 
Trillade nästan av stolen och satte kaffet i halsen samtidigt när jag såg den här! Så snygg klänning i manchester. Perfekt med en klänning som klarar de lite svalare dagarna. Från & Other Stories.
 
Frida med bloggen Trendenser njuter av det enkla i vardagen och precis så vill jag också ha det och ja, jag har det ju såklart. Alla vi har det, vi missar det bara oftast. Vi stannar inte upp och lägger märke till det där fina. Möjligheten att skapa en fin guldkant på vardagen utan att det kostar dig något extra. Vi ska inte behöva köpa den där blombuketten för att njuta lite extra, inte gå och köpa den där billiga toppen för att det ska kännas bra en stund. Det extraordinära ligger i att ta sig tiden att njuta av något så enkelt som att äta frukost i lugn och ro på finporslinet eller att unna sig tiden att koka de där äggen, göra en hårinpackning, laga mat tillsammans istället för att köpa hämtmat eller doften av ett nyskurat golv. På helgen har vi lite mer tid att ta reda på just tiden och varandra. Att stanna upp, inte rusa fram genom livet. Frida samlar sina stunder under #helgenshygge på instagram och hashtaggen är såklart fri fram att fylla på. En sak som jag tycker är extraordinärt i mitt liv varje dag är att jag alltid somnar med en vetekudde. Så skönt när sängen är kall, när magen är öm eller bara att krama om. 
 
 
Tapetletandet fortsätter och precis nyss hittade jag den här tapeten som heter Klöverblad och är designad av Josef Frank på 1940-talet. Visst är den fin? 
 
 
Mina sneakers jag har gått med hela vintern börjar bli riktigt tråkiga. Jag ska putsa upp dem såklart för de är fortfarande hela och säkert ganska rena under all smuts. Dock hade kanske mina fötter mått bra om miljöombyte. Och förmodligen min rygg då jag har ganska hårt underlag under fötterna på dagarna. De här sneakersen från & Other Stories har fångat min uppmärksamhet. 
 
 
 
 
 
Well… med detta vill jag önska er den finaste av fredagar! Äntligen lite fredag, glöm inte bort att det ordinära är det extraordinära och att snart är det vår! The best is yet to come! Om man ser till vädret ( skaplig jinx) i alla fall. Bara liiite sol ger mig så mycket nu. Hopp och längtan. 
 
 
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: