Böcker, film och annan kultur

Grejen med saker

 
I Johannas senaste Weekly Mix fanns denna bok med och den är jag precis som Johanna verkligen nyfiken på. Ju äldre jag blir desto mer ser jag själen i sakerna på något sätt. Nya saker lockar inte mig lika mycket och jag vill gärna ha en historia bakom en pryl. Och är det en ny sak som ska få en historia så måste det vara en pryl som kommer att hålla så pass länge att den hinner få en historia. Det är givande för mig att fundera över alla saker min blick faller på under mina loppisstunder. 
 
Ur boken:
 
“Vi lever i en bulimisk kultur. Å ena sidan ett genomkommersiellt samhälle som ser till att vi ständigt känner oss missnöjda och där svaren och tillfredsställelsen är KÖP! Å andra sidan ständiga uppmaningar om att rensa och göra sig av med. Som om befriandet av saker skulle innebära en djupare mänsklig frigörelse.”
 
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: