Hem till salu/Sålda hem

Skärvgatan 7, Gullspång

 
Jag vet inte hur det är med er men jag tycker oftast att stylade mäklarbilder är ganska tråkiga. Ja visst ska jag väl erkänna att jag blir inspirerad ibland, typ senast förra veckan och Djursholmsvillan, men oftast inte. Det som kickar igång min kreativitet är det ofärdiga. Att drömma om vad jag skulle göra. Jag har alltid vart sån. Jag klippte ur möbler ur ikeakatalogen redan på lågstadiet och klistrade in möbler på papper för att skapa olika rum. Det är processen jag njuter mest av. Det räcker ju till och med att bara se en första bild på ett objekt så kickar det igång. När jag kollar in mäklarbilder så föredrar jag omöblerade hem framför möblerade. Ett lite slitet papper, men ett tomt. Då kan jag lättast se vad som i min drömvärld ska göras. Tror minsann att jag har hittat en ny liten kategori här på bloggen som ni kommer att få stå ut med.
 
 
Här kommer man in i den så kallade hallen. En öppen och mysig hall. Inte minst för den öppna spisens skull. Drömmer om att mötas av en vacker tapet och målad panel. Och såklart en vam brasa igång. Dörrar och fönster kan få vänta lite med färg. Golvet har nog ett brädgolv undertill tror ni inte? 
 
 
Tänker mig en nättare list i trappan, om det ens behövs en list. Jag tycker att den som sitter där nu ser klumpig ut. När jag kommer till den här bilden så börjar jag gilla den gråbeiga tonen i trappan och tänker att det är nog fint om alla fönster, dörrar och trappan får den. Panelen kan få vara grön ändå. 
 
 
Älskar det lilla hålet i köket. Där tänker jag mig väggfasta bänkar, kanske som en u-form eller som två väggfasta bänkar mitt emot varandra. Kanske är u-form bäst ifall man behöver vara fler. Mysigt att sitta lite iklämda. Man kan ju krypa upp där inne också och kolla på regnet som piskar mot rutan. Här ser man ju direkt att tapet ska det vara. Och här vill jag spontant fortsätta med den gröna panelen, men blir det då lite rörigt att köra på gråbeiga dörrar? Kan kanske alla ytterdörrar och fönster vara gråbeige och innerdörrar vara gröna? Jag vill så gärna ha grönt förstår ni. Det är min färg. 
 
 
Köket känns väldigt rörigt. Olika tidsepoker som slåss om uppmärksamhet. När jag sen kommer till den här bilden och nästa så inser jag ju att köket och ytan att laga mat på är väldigt liten. Så kan man ju ha om man ska ha det som sommarhus. Annars kanske man vill ta bort den lilla hallen och få mer yta. Men då försvinner ju min lilla plan på mysigt bås.
 
 
 
Man hade ju såklart kunnat ta ner väggen till rummet intill men jag vill gärna behålla indelningen av rum. Köket är köket och rummet intill kan få bli matrum. Rummet som ligger vägg i vägg med “matrummet” kan få vara vardagsrum och det vill man ju gärna ha som en helhet med matrummet.
 
 
 
På övervåning finns vacker panel. Och fin tapet. 
 
 
Så vackra fönster!
 
 
Så himla mysigt ställe. Visst ser exteriörbilderna nästan ut som målningar? Så vackert. Objektet finns att spana in på Fastighetbyrån och kan bli ditt för 275 000 kr. Byggår 1918. Vilket fynd! Ack så synd att jag inte bor i Gullspång, var faktiskt tvungen att kolla på kartan för att veta var det låg. Ser ut att ligga fint med närheten till sjö och mysiga orter. Alla foton på objektet: Fastighetsbyr
 
 

Tänker mig ett platsbyggt kök i allmogestil. Så fint med tak och -golvlist i avvikande färg. Ett kök i trä som kommer att hålla länge, målat i linoljefärg som slits snyggt. Gärna en tapet som är blommig på gammaldagst vis. En mjuk tapet som William Morris Meadow sweet känns tidlös och som skulle kunna suttit där länge. Ett gammalt furubord från 1800-talet med sin historia får också plats i ett

hörn. 
 
 
Mycket randigt att bryta av det blommiga och enfärgade med. 
 
 
En vacker lampa som får vara en snackis. Randigt tycker jag är så himla fint och klassiskt och den här fåtöljen skulle vara så himla fin i ett hörn eller tillsammans med soffan. Eller ännu finare. Tillsammans med flera likadana fåtöljer runt ett bord i samma trä där man sitter och spelar sällskapsspel? Önskar att jag hade den ytan. Kanske i ett litet minibibliotek? Hörnskåpet är såå himla fint. Hade jag haft plats så hade jag budat rätt så långt tror jag. 
 

3 Comments

 • anna
  29 augusti, 2019 at 00:21

  vilken underbar kategori ,ser verkligen fram emot det!!Och vilket vackert hus…

  Reply
 • Sara
  29 augusti, 2019 at 18:16

  Åh vad glad jag är att jag hittade din blogg! Helt underbar!

  Reply
 • Anna
  30 augusti, 2019 at 08:38

  Håller helt med min namne! Ljuvlig kategori. Din blogg är verkligen min nya lilla pärla :).

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: