Mode

Sensommar i ny klänning och längtan efter höstkalopps

 
Detta inlägg innehåller reklam
 
 
 
Längtar ni också efter murriga och lite mörkare toner nu när sommaren lider mot sitt slut? Augusti är ju en sommarmånad den med, men den har i stort sett bara bjudit på regn. Det är inte många dagar som asfalten utanför har fått vara torr och jag tycker lite synd om humlorna som livnär sig på lavendeln här ute. Jag hoppas på att det blir en riktigt ljuvlig september istället. Önskar så att höstlovet hade varit i slutet på september eller början på oktober istället för så sent som slutet på oktober. Jag vill ta med mig barnen och några korgar och åka hem till mamma för att ge oss ut i skogen och plocka svamp. Mamma och pappa har ju plockat svamp i samma skog sen 70-talet så mamma har ju koll på precis alla gömmor. Hösten tar med sig så mycket jag tycker om. En ny start, soliga dagar som passar utmärkt för utflykt, ta fram mammas recept och laga hennes höstkalopps.  Barnen älskar den och det blir alltid väldigt snålt i matlådan. Sommarhalvåret är det klänning eller kjol som gäller för mig och nu när jag börjar bli sugen på höstigare färger så slog jag till på den här långa klänningen från Gina Tricot. Den är så ledig och skön. Precis lagom lång till mina 162 cm. Sval och skön med underklänning. Man slipper vara petnoga med att raka benen ( vilket jag slutat med, har upptäckt att epilator sparar massor av tid, första gången är sjukt jobbig sen går det hur bra som helst) och man är lite mer påklädd och safe om vädret är lite svalare. En fin modell som jag har i leopard och paisleymönster också. 
 
Vill också passa på att tacka både Julia och Elsa som skrivit så himla fina rader om min blogg den här veckan. Det är så fint tycker jag när man vill dela med sig av bloggar man läser. Jag har fastnat lite i att läsa samma bloggar och så glömmer jag bort vissa som jag tycker så mycket om. Det är nog ganska vanligt. Man skulle på något sätt vilja ha en påminnelse om nytt inlägg skickat på sms eller nåt. Det finns ju bloglovin, använder ni det? Jag hade det ett tag men tror jag har tagit bort det. Störde mig att påminnelsen nästan alltid kom efter att jag redan läst på bloggarna. Kanske kan ändra det så att det kommer precis vid uppdateringen istället för ett samlat mail. Jag får nog läsa på lite. Ni får gärna tipsa om era favoritbloggar eller om ni har en egen riktigt jäkla bra blogg som ingen får missa! 

8 Comments

 • Veronica
  14 augusti, 2019 at 22:11

  Åh, du har massor med fans här ute i Svedala – mig t ex! 😄 Kopparna du fyndade häromdagen var verkligen fina, liksom tipset om Violet Dent och nu klänningen. Den kommer att passa dig perfekt, det känner jag på mig! <3 <3

  Jag följer alla bloggar via Bloglovin, dock utan att ha aviseringar påslagna. Går in varje kväll och scrollar igenom dagens flöde bah. Dock stör jag mig mer och mer på Bloglovin, då: 1. sökfunktionen är usel (vissa bloggar går bara inte att hitta/följa), 2: förslagen på nya bloggar att följa är ännu mer usel och 3: vissa bloggformat inte stöds av bloglovin, vilket medför att en ändå måste gå in på webläsaren för att kunna läsa hela inlägget, samt 4: att pinna ex recept genom bloglovin är förenat med allvarliga psykbryt. Gah!

  Reply
 • Lisa
  14 augusti, 2019 at 22:36

  Använder bara bloglovin, går in i appen och läser några gånger per dag, inga notiser eller mail. Perfekt att spara inlägg i olika mappar också ju!!

  Reply
  • Terese
   15 augusti, 2019 at 23:32

   Jasså, mappar till och med. Var nog länge sen jag var in där

   Reply
 • Anna
  15 augusti, 2019 at 08:15

  Jag har gått över till feedly för att följa bloggar!

  Reply
  • Terese
   15 augusti, 2019 at 23:31

   Måste kolla upp! Tack!!!

   Reply
 • Anna Cederberg
  15 augusti, 2019 at 09:43

  Jag hittade hit tack vara Elsa. Så glad för det! Har varit lite bloggtrött på sista tiden och slutat läsa de flesta. Blev dock peppad igen när jag hittade din. Kul att hitta en blogg som känns inspirerande:). En helt världslig fråga, vilken epilator använder du? Min har dryga 10 år på nacken och börjar bli lite trött. /Anna

  Reply
  • Terese
   15 augusti, 2019 at 23:31

   Men å så roligt att höra! Du är så välkommen hit!
   Jag använder silk epil 9. Köpte den för två år sen då vi skulle utomlands och jag ville slippa raka benen. Mina ben blir taggiga efter en halv dag typ. Använde den då och sen har den legat i ett skåp. Plockade fram den nu i början på sommaren och fick verkligen bita ihop. Första gången gör ju så ont för att det är så många strån. Sen har jag använt den lite då och då. Smidigt att slippa raka benen varje dag. Det negativa är ju första gången och sen att hårstråna blir lite mjuka och har svårt att ta sig ut så det gäller ju att peela.

   Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: