Antik och auktion

Loppisfyndat i Ängeholm

 
Nyligen så var jag ju på loppisjakt, nyfiken på att upptäcka lite nya jaktmarker. Och jag hittade så bra loppisar. Jag har ju varit lite bekväm av mig och hållt mig i närområdet men nu var barnen ändå borta och jag hade tid att åka runt och gotta mig. Andreas tycker ju inte loppis är speciellt roligt så han fick passa på att göra det han tycker är roligt istället. Jag åkte till fyra stycken loppisar och jag tänkte att jag ska dela med mig av dessa i ett annat inlägg för det skulle bli så långt annars om jag ska visa alla mina fynd, loppisarna och sakerna jag inte fyndade. Snubben på bilden hittade jag 2002 😉
 
 
Det första jag köpte var den här korgen. Dyr för att vara loppis men i så fint skick och jag tycker om att det är en vit bred rand på den också. Stor och rymlig och mysig att fylla med fika. Mitt andra fynd var den vita vasen med de blå blommorna på och den lilla med hjärtan. Inte den snyggaste mixen tilsammans jag vet. Men de ska inte stå tillsammans sen heller. 
 
 
På loppis nummer tre hittade jag den här fina blommiga brickan. Jag har ingen aning om vad det är för bricka men det är lite som fibrer i den. Det får mig att tänka på glasfibrer? Känns femtiotal, men brickor är inte min starka sida. Älskar dock de mörka färgerna i den. Det mörkt röda, den hallonrosa, den stålblå i de små blommorna. Den är helt magisk. Solstolen hittade jag på samma ställe. Kändes som ett kap med 300 kr då jag sett liknande på nätauktioner som gått för det tredubbla. 
 
 
Duken hittade jag också på den första loppisen. En klassisk rutig linneduk. Behövs alltid och jag hade ingen rödrutig sen innan. Den har vi redan invigt med både ostron och räkor. Den skruttiga lampan som påminner om en fotogenlampa fast med el hittade jag på den sista loppisen som egentligen inte är en loppis utan en handelsträdgård som har börjat med lite loppis. Den lampan är så fin i fönstret. Det lilla skrinet för typ 15:- på samma ställe och den stora vasen längst till höger med den gula blomman på. Vasen Primavera av Gertrud Lönegren för Rörstrand. Den är sååå himla fin. 50 kr. Så otroligt fina färger i den också. Jag får visa den lite närmare någon annan dag. 
 

1 Comment

  • Margareta
    18 augusti, 2019 at 10:11

    Vilka fina saker, och vilken fin snubbe!

    Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: