Böcker, film och annan kultur

Ibland när jag har lunch…

 
Detta inlägg innehåller reklam.
 
 
Ibland på lunchen så vill man ju ta en varv i butiker. För att byta miljö lite. Och eftersom jag arbetar med kläder så orkar jag inte riktigt kolla på kläder på lunchen också. Kan ta en snabbkoll men är ganska svårfångad som kund, jag scannar av snabbt men är ganska kräsen när det gäller material och mönster. Det mesta i viskos ( som i stort sett alltid krymper ca 7%) och acryl ( som noppar sig nå djävulskt) går direkt bort. Ibland kan det gå men det beror helt på mixen av material. Nu var det dock inte det jag skulle komma fram till. Utan var jag nästan helst går på lunchen, vilket är bokhandeln. Jag älskar att klämma och känna på böcker. Just böcker är så genuina, någon har lagt tusentals timmar för att fånga just dig med sin berättelse, filat på sina recept om och om igen, gjort research och omsorgsfullt gjort de val som får just din uppmärksamhet. För det är trots allt ganska svårt att inte “judge the book by its cover”. Den här boken, Self Care av Anja Forsnor Wärn och Alexandra Kamperhaug. Boken tar upp ämnen som stress, återhämtning, mat och självkänsla. Hur tar vi oss ur dåliga tankar som dyker upp när vi ser allas perfekta liv på instagram? Den blir jag nyfiken på att läsa!
 
 
Krukväxter för alla. En bok som delar med sig av tips och skötsel av ett 40-tal krukväxter. Kan jag ens 40 stycken krukväxter? Hmm.. det låter mycket men tänker ändå att jag kan rätt många. Utbudet här hemma är inte så stort dock. I vardagsrummet har vi en Fönsterfikus som kommer från Coop, köpt när den var kanske 30 cm hög och nu är den kanske det dubbla. Väldigt tålig har den varit. Den nöjer sig med vatten ibland. En hel del pelargoner har jag också. Mörk Pelargon, Shannon, Dr Westerlund, en som doftar äpple och en vildpelargon som jag glömt namnet på. Och så suckulenter modell större. Ja just, parfymjasmin har jag också. Och en porslinsblomma. De har alla en sak gemensamt. De tål de mesta. Vattna en gång i veckan är vad mitt minne klarar av. 
 
 
Jobs keramik och textil, en bok om Lisbet och Gocken Jobs konstnärskap. Så himla vackert omslag. 
 
 
Så skönt att se en enkel kokbok. Det är så många kokböcker som tävlar om uppmärksamheten. Många ser likadana ut. Jag gillade enkelheten i denna, Bergenströms bästa, av Anna och Fanny Bergenström. Att det dessutom lovas recept som är billiga och hur goda som helst är ju fint. Egentligen är kokböcker inte min kopp med te alls. Kanske för att jag tycker att laga mat är så tråkigt. Just nu ligger det väldigt mycket i tiden att man ska älska att laga mat från grunden. Jag älskar mat från grunden, när min man lagar den. Arbetsfördelningen här hemma har löst sig ganska naturligt. Jag städar i stort sett alla rum själv,  tvätten delar vi på utan att tänka på det, Andreas lagar maten och sköter veckans meny. 

1 Comment

 • Solstrimmor
  23 augusti, 2019 at 10:07

  Härliga och vackra böcker! Vill ha dem alla. Böcker är en del av mitt liv. Vem kan vara utan?

  Ha en fin helg och tack för din rara kommentar hos mig.
  Kramar från Eva-Mari

  Reply

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: