Blommor och trädgård

Den stora trädgårdsfesten 2019

 
I söndags kväll när jag kände i Hedvigs panna så förstod jag att hon hade feber. Hon blev hängig under eftermiddagen efter att hon både avverkat fotbollsmatch och poolparty hos en kompis. Jag stannade hemma med henne igår och eftersom hon mest orkade att ligga i soffan och se på filmen så passade jag på att rensa skåp i köket. Ni vet de där skåpen man har med sånt man sällan använder som våffeljärn och elvisp och sånt. Nu har allt sin plats. Så skönt. Efter städningen så blir jag själv ganska trött och får en riktigt elak hosta som inte vill sluta. Hur kan den komma så där snabbt? Så sen dess har jag knappt orkat lyfta ett finger. Kom på mig själv med att somna sittandes för en stund sen. Korta lätta andetag är vad kroppen orkar med just nu. Samtidigt är det en tryckande 30 graders värme som gör det ännu jobbigare. 
 
 
 
 
Drömmer mig iväg lite till lördagen då jag var på “den stora trädgårdsfesten” på Sofiero. Upplevde den inte lika bra som tidigare år. Saknade mixen som funnits tidigare. Ett år var det loppis och vissa år har det funnits antikhandlare. Det fanns såklart mycket fina blommor att titta på och nytt i år var att Karl Fredrik på Eklaholm fanns och hade slagit upp en liten butik i det kungliga vinhuset. Kan tröttna på att det är lite samma år efter år så en ny liten utställare var välkommet. Lite samma knallar samma år efter år också och jag är lite trött på senap, olivoljor, korvar och ost. Skulle vilja se knallar med mer hantverk. 
 
 
En liten tur in i slottet blev det. Vilken otrolig utsikt. Tänk att vakna upp en morgon och kolla ut över havet och att de Danmark. Och kollar man neråt genom fönstret på våren så fullkomligt exploderar färgerna av alla Rhodedendron. Inte min favortitblomma direkt men det blir väldigt pampigt när de är så många. 
 
 
Odlings TV hade sin husvagn med sig och jag tyckte kombinationen av solrosorna och kaveldunet var så fint mot den omgjorda husvagnen. Älskar när det är enkelt och inte så “fint”. Enkelt och vilt går helt klart före perfektion när det gäller blommor. 
 
 
Inne i husvagnen hade de hängt kryddor och blommor på tork. Ett så underskattat knep. Det kan ju mysa till vilken tråkig hörna som helst. Nu blev jag påmind om att jag har torkat växter som hänger i garaget. Får ta in dem någon dag. Eller hänga upp dem i uterummet kanske. 
 
 
Svartkål tycker jag är så fint i rabatten, tycker det ger en mysig känsla av fransk parkträdgård <3 orangerie på något sett. Den kan liksom vara bohemiskt mysig samtidigt som den kan passa in i en välordnad slottsrabatt. 
 
 
Vacker dukning och ett bra exempel på att man kan ta lite det som finns. En knippe rönnbär, dill, kastanjer eller något annat som finns i naturen så här års.
 
 
De stora rabatterna med Dahlior sviker en aldrig. Magiskt fina och i år var de här gula så fina i solljuset. De påminner mig om solrosor såklart och de är ju så fina och höstiga. 
 
 
På vägen till bilen gick vi förbi det här söta huset. Så mysigt med en sån inglasad veranda tycker jag.

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: