Skåne

Ablahamn och Ransvik

 
På en av mina sista semesterdagar passade vi på att strunta i vår vanliga strand och åka till Kullaberg för att se något annat. Vi styrde mot Ablahamn först och det är en liten vik som är lite krånglig att hitta till om man inte varit där innan. Parkera strax efter golfbanan, till höger och följ sen stigen så du passerar det här gulliga huset. 
 
 
Sen är det många trappor ner. Undvik så mycket som möjligt. Det är stenigt som tusan där nere så stolar är överflödiga. Det går nästan inte att få ordning på det där nere ändå. 
 

 
Klippor att klättra på. Vissa går att hoppa ifrån. 
 

 
Vi spelade finns i sjön. Enklaste spelet som finns och som mamma och pappa lärde mig när jag var liten. Kortspel är så himla roligt! Det måste vi nästan införa här hemma. Spelkväll på fredagar eller nåt. Vi är ganska dåliga på det, men det kan man ju ändra på. 

 
 
Sen, när vi inte orkade sitta på stenar längre så åkte vi ner mot Ransvik. Har ni varit där? Så himla fint. Det var ju där kvinnor och män badade tillsammans för första gången i slutet på 1800-talet och det blev känt över hela världen om synden i Mölle. Folk vallfärdade till Sverige och lilla Mölle för att se på synden. Tänk vad som har skett det senaste århundradet egentligen. 
 
 
Restaurang finns det också så om man inte vill släpa med sig picknickkorg hela vägen ner så går det att äta fin mat här. Lite högre prislapp men fin mat!
 
Ja första jobbveckan avklarad och man kan väl konstatera att det är ganska så stor skillnad på att vara ledig och att inte vara det. I går åkte barnen med farmor och farfar till sommarstugan och det har ju varit helg så vi har hunnit med en massa saker. Vi har hämtat en soffa som vi köpte genom blocket. Inget att visa direkt den är likadan som den vi har men vi ville ha en 2:a också. Så nu saknas bara en ny soffklädsel. Ganska bra ändå, 500 kr för en soffa och så fixa den klädseln man vill ha. Jag har sååå mycket fint att visa och att tipsa om också. I dag hann jag med 4 loppisar, 3 av dem hade jag aldrig varit på och idag fick jag känna på loppislyckan igen. Ska visa er i veckan, behöver bara ta alla mina upplevelse i ordning annars blir det så rörigt huvudet. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: