Bloggkärlek

Söndagsfeeling och godbitar

 Detta inlägg innehåller reklam
 

 
Farrow and Balls nya färgschema bjöd på både intensiva men också ljusare nyanser. School house white är nog den som skulle vara mest trolig här hemma. Nästintill perfekt faktiskt. 
 
 
Missa inte Johannas (fotat av AliceJ) inspirerande inlägg om Dahlior och passa på att spana in hennes nya hus som målats svart. Som taget ur en en bild ur minnet från kustvägarna i Danmark. Där finns många svartmålade trähus och med vita fönster och spröjs. Otroligt fint jobb att förändra ett vitt standardhus till något lite mer spännande. Man kan tänka sig att svart hus känns väldigt hårt men jag tycker inte att det behöver bli så. I detta fall känns det just väldigt kustigt och just Danmark tycker jag. Zinktak och stuprör i zink mjukar upp och förstärker känslan. Det gäller att tänka lite utanför boxen som Johanna och hennes man har gjort. Man kan förändra så mycket med färg och det går att byta fönster och diverse annat man stör sig på. Det viktigaste är ju som bekant location, det är det enda du inte kan ändra på. 
 
 
Jag har såklart också plockat in lite Dahlior från min egen trädgård. Jag har några riktigt vackra som jag ska plocka in idag, eller ja jag plockar nog in allihop. Frosten är läskigt nära nu och jag får nog ta upp dem redan i eftermiddag. Förra året grävde jag upp knölarna och förvarade dem torrt i hö men de mådde inte alls bra när jag tog fram dem i våras, jag vet inte vad jag gjorde för fel. Kanske var det för kallt i garaget? 
 
 
Gillar ni kök ( vem gör inte det?) ska ni spana in Julias kök som ständigt är i förändring med matlagning och bak, loppisfynd och fina buketter. Jag älskar den rostfria bänken, den känns klassisk och den står sig genom alla trender. Den rustika känslan är så skön att se också, det har ju varit så mycket bistro som förknippats med kakel i halvförband men här kommer en mer lantlig känsla fram, inte minst på grund av alla de vackra fynden på hyllan som Julia gjort. 
 
 
Jag är på jakt efter ett nytt soffbord. Det vi har nu är alldeles för litet och dessutom ganska rangligt. Jag är ute efter ett bort i trä, gärna ek. Jag gillar det mörka bordet som är i rökt ek. Bordet Piloti är designat för Frederica Furniture av Hugo Passos. 
 
 
En superfin kabelstickad tröja i ull och alpaca. Tycker det är så fint med en enkel vit tröja som sätter pricken över i. Kommer från & Other Stories och du hittar den här. 
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: