Jul

Fina julklappar till honom!

Detta inlägg innehåller reklamlänkar.
 
 
1. Rostfri matlåda är väl något de flesta kan tänka sig nuförtiden? En pryl man behöver året runt. Visst man kan inte ställa in den i mikrovågsugnen men det vill man ju inte göra med en i plast heller som släpper ifrån sig plast rakt in i maten. Min pappa hade alltid en sån här med sig till sitt jobb, de hade värmeskåp på fabriken där han arbetade. 2. En klassisk regnjacka tycker jag är något fint att investera i och en marinblå från Stutterheim tycker jag är den allra finaste. Regnjackorna från Stutterheim är handgjorda och menade att hålla länge. 3. Min man springer mycket. Som i VÄLDIGT mycket. Och de absolut finaste och kanske miljösnällaste löparkläderna kommer från YMR. Plaggen designas och sys i Sjuhärad i Västergötland och tygerna är gjorda i 90% återvunna petflaskor. Fabriken som används är GOTS certifierad och tygerna är ÖKO- TEX certifierade klass I. Till om med Vogue har skrivit om dem. Bara en sån sak. 4. Jag skulle aldrig få för mig att köpa ett par löparskor till min man, han kan det där bäst själv och dessutom tycker jag att han har så att det räcker men om han verkligen skulle behöva ett par nya så tycker jag att dessa från Sneakers and Stuff.
 
 
 
5. En väckarklocka skulle nog vara nyttig för nattsömnen istället för att väckas av mobilen varje morgon. Det ÄR ju så lätt att man fastnar där både före och efter sömn. 6. Superfina PJ´s finns hos Ted&Teresa. 6. Ett besök hos barberaren är en riktigt lyx i vardagen och få ordning på både skägg och frisyr. Min man blir sååå snygg när han till barberaren. Bild från Tumblr. 7. När man bor i ett hus med brädgolv och källare alldeles inunder så blir det rätt kallt. Dessutom så var vi tvugna att koppla bort golvvärmen till toaletten när vi gjord i ordning badrummet så nu är det iskallt på klinkerplattorna därinne, vill inte ens föreställa mig hur kallt det kommer vara när vinterkylan är här på riktigt. Ett par ordentliga tofflor är alltså på sin plats. 
 
I år verkar det börja hända saker. Årets julklapp “Det återvunna plagget”. Och White Monday har fått otroligt bra respons i år. Så fantastiskt! Jag har som många andra lessnat så på konsumtionen. Och visst handlar jag som alla andra men det är många år sen jag kom hem med saker som jag impulsköpt. Jag tänker efter väldigt mycket och ibland väldigt länge innan jag köper något. Det är nog en liten skara människor i västvärlden med en stadig ekonomi som inte köper mer än de måste. Och som många redan skrivit och tänkt, att det är inte konsumtionens som är det stora felet. Det är överkonsumtionen och tänket på att jag kan kasta den när jag tröttnat, jag skänker bort den noppiga tröjan, den kostade ändå ingenting. Det kostar alltid någon något. Visst vi i Sverige är bra på att sopsortera men all billig skit vi köper påverkar miljö och människor i ett annat land och det är inget vi kan blunda för. Det kommer att drabba oss och våra barn i slutet oavsett var vi bor. I år har jag och min dotter köpt en del julklappar på loppis. Hedvig kom på helt själv att om hon handlar på loppis så kan hon ha råd att köpa alla julklappar för de pengarna hon hade. Smart, ekonomiskt och miljövänligt. När hon gick förbi en skylt på Erikshjälpen om vad pengarna går till tyckte hon att det kändes riktigt bra. 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: