Resor och utflykter

Tisvildeleje, Danmark

 
Eftersom vi bor i Helsingborg så har vi så nära till Danmark att man är över sundet på 20 minuter med båt. I går tog vi bilen över och åkte till Danmarks riviera och besökte den mysiga byn Tisvildeleje. Vi började med stranden. 23 grader i vattnet och det passar en badkruka som mig. Jag måste ha det riktigt svettigt om jag ska hoppa i vattnet och den här sommaren har jag såklart slagit personligt rekord i att doppa mig. 
 
 
Det blev en lång promenad på stranden för att utforska området också såklart. Lika fint överallt men helst hade jag velat ha det folktomt såklart. Stranden är dock lång så man behöver absolut inte trängas. 
 
 
Sen lämnade stranden och tog oss upp till byn och där blev det glasspaus hos Hansens flødeis. Jag tog en våffla med hindebær och hyldebær. Hallon och fläder. 
 
 
 
 
Älskar detta! Varför kan inte butiker anstränga sig lite mer med vackra träbackar? Aningen opraktiskt kanske men så fint och inspirerande! Och kanske lite opraktiskt med isen, ja. Tänk alla brutna med vid fruktavdelningen! Men så här utomhus funkar det ju.
 
 
Intill de fina frukterna hittade vi den fina butiken Fortællinger. Min absoluta favorit i butiken måste vara den vackra vasen med solrosorna i. Så otroligt fint med blekgula solrosor. Tallrikarna på bordet , ja tack!
 
 
Massor av Liberty mönstrade kuddar fanns det också, och visst är det så himla fint när de ligger blandat i alla möjliga färgställningar och mönster? Det går liksom inte att välja en för det är ju mixen som är grejen.
 
 
Jätteverbenan som badade i soljus vid den rosa väggen var verkligen majestätisk. Är så glad att jag planterade två stycken här hemma. De har faktiskt klarat sig ritkigt bra medans de andra blommorna blir söndertuggade av små elaka djur. 
 
 
Vid sidan om på butikens uteplats fanns ett så fint golv. Så härlig mix med kakelplattor som för tankarna söderut. Önskar mig sånt kakel någonstans. 
 
 
Jätteverbenan igen. Tillsammans med korgstolen i bambu och mysig kudde. Sen strosade vi vidare genom den lilla byn och konstaterade att det var väldigt varmt, att Tisvildeleje var en riktigt sommarby med mycket folk och att detta var något vi gör om snart igen. Kanske till hösten när alla sommarbesökare åkt hem. På vägen hem stannade vi i Gilleleje och tog ett dopp till. Denna sommar alltså. Magisk! 
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: