Blommor och trädgård

Sofiero blomster och trädgårdshandel

 
Idag var vi på “Den stora trädgårdsfesten” på Sofiero men jag ska berätta och visa mer i ett annat inlägg. Jag måste bara visa er vilken fin trädgårdsbutik det finns på Sofiero. Man måste inte gå in i parken för att komma in i butiken utan det går att komma in från utsidan också om man bara vill ta en sväng förbi. Jag har i alla fall helt och hållet fallit för det här med solhatt och rudbeckior. Och vita hortensior! Såklart i gamla trälådor och helst så ska det se ut som på bilden! 
 
 
Med ett så här fint staket såklart. Heter det fårstaket? Hursomhelst väldigt fint och bidrar till en mysig cottage känsla. 
 
 
Färgpaletten passar väldigt bra mot det svartmålade lilla trähus som hyser ännu mer växter, krukor och annat som passar lite bättre inomhus.
 
 
Precis alla de här blommorna vill ja ha i en rabatt. Det ska kännas lite vilt och ovårdat som en liten glänta i skogen. Väldigt sugen på att göra ett projekt av det hela. 
 
 
Anemoner, Alunrot och Buddleja. SÅ fint ihop. Så mycket inspiration av att bara gå in i en blombutik. Vilken skillnad det är på blombutik och blombutik va!? 
 
Andra butiker i närområdet som är fina och inspirerande är:
 
Butik Linnéa (Flora Linnea och butik Linnea ligger inte alls nära varandra även om man kan tro att de är samma)
Ödåkra uteplantor  (inte så rolig hemsida men underbart utbud av perenner)
Hedentorps plantskola (ligger i Ängelholm)
Väla plantor (ingen lockande sida men härlig trädgård och en hel del fint inomhus som inte går att hitta överallt
 

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggare gillar detta: